Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
4 mei 2022

Hulpmiddelen voor het gemak

Wanneer u merkt dat niet alles meer “vanzelf” gaat of u moeite krijgt met u dagelijkse bezigheden dan zijn er hulpmiddelen die gemak kunnen bieden. Misschien alleen maar voor iets kleins zoals een blikje open maken of een flesopener die meer grip geeft zodat u minder kracht hoeft te gebruiken. Dit is met name handig wanneer u verminderd kracht heeft in uw vingers en/of armen. Ook wanneer u te maken heeft met reumatische klachten of artrose kan zo’n hulpmiddel zeer geschikt zijn voor u.

Eigenlijk is er voor alles wel iets om het gemakkelijk te maken, een paar voorbeelden van gemakkelijke hulpmiddelen voor in de keuken zijn bijv. de verschillende openers, een mes met gehoekt handvat dit zorgt voor meer grip en minder kracht tijdens het snijden, ook hebben we bestek met verdikt handvat voor beter grip of een ergonomische kantelbare waterkoker welke zeer geschikt is voor mensen met verminderd kracht, deze kan met 1 vinger bediend worden waardoor er geen druk op de handen en polsen komt te staan. Eenhandig snijplanken in verschillende uitvoeringen dit alles voor 1 handig gebruik. Een automatische garde waarbij u zelf niet hoeft te roeren maar deze garde roert automatisch voor u en blijft rechtop staan in de pan. Een elektrische kookplaat met timer, zowel in een dubbele uitvoering als enkel te verkrijgen. Deze schakelt automatisch uit na 15 min. Erg geschikt en veilig voor ouderen.

Een eenhandige afgietdeksel, waarbij u met 1 hand de pan kan optillen en afgieten. Ook voor andere huishoudelijke taken en of bezigheden zijn er hulpmiddelen om het voor u gemakkelijker te maken. Wanneer u moeite heeft met het openen van de verpakking van uw tabletten dan is er een blisterpen, deze heeft een metalen punt waarmee u gemakkelijk de folie van uw medicijnen kunt openen. Ook hebben wij een sleutelhouder in het assortiment, hier kunnen 3 sleutels aan en deze is licht gebogen waardoor het gemakkelijk wordt om de sleutel in het slot om te draaien zonder veel kracht te hoeven uitdrukken. Een zelf opende schaar kan veel gemak bieden voor mensen met een beperkte knijp functie in de handen, na het knippen opent de schaar vanzelf weer en deze is met de hele hand te bedienen. Hier hoeft weinig kracht voor gebruikt te worden.

Een reumapen of ringpen is zeer geschikt voor mensen met beperkte kracht, hierbij hoeft er maar weinig druk uitgeoefend te worden waardoor er meer grip is. Zo maar even een aantal voorbeelden van wat er allemaal te aan gemak hulpmiddelen te verkrijgen is. Ook voor de veiligheid in en rondom huis zijn er hulpmiddelen, denkt u hierbij aan drempelhulpen voor binnen en buitenshuis dit voor het makkelijk oprijden van grote en kleine drempels in en rondom huis. Hierdoor kunt u gemakkelijk met u rollator, rolstoel of scootmobiel zowel binnen als buiten bijv. naar de schuur gemakkelijk komen. Ook kan uw woning geheel drempelvrij gemaakt worden met een drempelvervanger. De bestaande drempel wordt eruit gehaald en vervangen. Deze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en kunnen bij ons op maat besteld worden.

Online Of In De Showroom

Al onze hulpmiddelen zijn zowel online te bestellen als te bekijken en mee te nemen uit onze showroom. Door ons grote assortiment en voorraad hebben wij alles wat online zichtbaar is ook op voorraad in onze showroom

Totale ZorgwinkelRusschemorswdg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken