Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
25 feb 2023

Kenmerken van een rollator

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een rollator maar ziet u zoveel verschillende soorten dat u eigenlijk door de bomen het bos niet meer ziet? In dit artikel vertellen wij u wat meer over de verschillende kenmerken van een rollator en waar op te letten bij de aanschaf ervan. Doordat wij een ruim assortiment rollators hebben zijn er altijd wel een aantal verschillende soorten die bij u passen. Wanneer u gaat kijken naar een rollator is het altijd het best wanneer u de verschillende soorten ook gaat uitproberen, dit zowel met het lopen binnen als buiten.

Rollator Voor Binnen

Er zijn ook rollators die enkel geschikt zijn voor binnen dit zijn binnenhuis rollators. Deze zijn extra compact en zeer wendbaar. Dit zodat u makkelijk in huis kunt manoeuvreren. Binnen loopt het heel anders met een rollator omdat de vloer vaak glad en gelijk is daarom hebben de binnenhuis rollators kleine, dunnere bandjes en zijn deze zeer wendbaar.

Rollator Voor Buiten ( en binnen)

Buitenshuis komt u weer hele andere ondergronden tegen. U kunt hierbij denken aan onverharde wegen, paden, maar ook grind of zandondergronden. Hierbij ervaar je tijdens het lopen veel meer trillingen/hobbelen, afhankelijk van wat voor soort banden de rollator heeft. Dit verschilt per rollator, ze zijn er namelijk met massieve (harde) banden maar er zijn ook rollators met zachte demping (anti-lek) banden. Deze zijn een stuk dikker en hiermee worden de trillingen geabsorbeerd. Daarom wordt het ook sterk aangeraden om dit bij aanschaf altijd zelf te ervaren, door met een rollator met zowel massieve als dempingsbanden een stukje te gaan lopen. Dit is een belangrijke afweging om te maken bij aanschaf van een rollator met welk soorten banden u deze koopt. Loopt u veel en vaak buiten op verschillende soorten ondergronden dan vangt een rollator met dempingsbanden de trillingen op en ontlast dit tevens uw handen en polsen. Wanneer er bijv. ook last is van artrose in de handen kan een rollator met dempingsbanden dit ontlasten.

Gewicht van een rollator

Daarnaast kan het zijn dat het gewicht van de rollator ook mee speelt, dit is met name het geval wanneer u deze bijv. zelf in de auto moet tillen. Er zijn lichtgewicht rollators waarbij het gewicht op zo’n 7 a 8 kg. ligt. De aller lichtste aluminium rollator weegt 5,7 kg. Maar de aller lichtste rollators zijn de rollators van Carbon. Hiervan zit het gewicht op 5 kg. en de lichtste variant weegt 4,8 kg. Alle Carbon rollators zijn tevens voorzien van dempingsbanden.

Juiste Hoogte Van Een Rollator

De soorten handvaten verschillen ook per rollator maar het instellen van de juiste hoogte is voor iedere rollator gelijk: Wanneer u rechtop staat met uw armen hangend langs uw lichaam dient het midden van het handvat van de rollator op polshoogte te komen. Zo heeft u de ergonomische hoogte en loopt u netjes rechtop achter de rollator met de schouders in een natuurlijke positie. Mocht u een rollator bij ons in de showroom kopen, worden de handvaten altijd op de voor u juiste hoogte afgesteld door 1 van onze medewerkers.

Rollator Online Kopen Of In Onze Showroom

U kunt bij ons een rollator online koppen of langs komen in onze showroom in Neede. In onze showroom zullen onze adviseurs u helpen en adviseren om de beste rollator voor u binnen uw budget aan te schaffen. Koopt u de rolaltor online en wilt u graag advies ? Dan kunt u contact op nemen met onze klantenservice op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken