Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
24 mrt 2023

Rollator Lichtgewicht

Vaak krijgen wij de vraag wat nu de aller lichtste rollator is. Tegenwoordig zijn er meerdere lichtgewicht rollators, waarbij de aller lichtste de rollators van Carbon zijn. U kunt om verschillende redenen kiezen voor een lichtgewicht rollator, bijvoorbeeld wanneer u de rollator meeneemt in de auto. Dan is het prettig wanneer de rollator licht en compact is. Ook geeft een lichtgewicht rollator gemak bij drempels en stoepranden, de rollator is gemakkelijk even op te tillen om hierover heen te komen. Tijdens het lopen voelt het lichter aan en hoeft u minder kracht te zetten om de rollator te duwen en te draaien. Hieronder lichten we de lichtgewicht rollators toe.

Trust Care Let’s Move Rollator

Deze rollator weegt slechts 5,4 kg. En hiermee zit deze met het gewicht maar net iets boven de carbon rollators. Dit maakt het de aller lichtste rollator van aluminium. De Let’s Move rollator is zeer compact en modern. Ook zijn de remkabels in het frame verwerkt en heeft deze rollator een stijlvolle tas die ook als schoudertas gebruikt kan worden. Mocht u op zoek zijn naar een compacte, elegante rollator dan is de Let’s Move rollator een hele goede keus!

Rehasense Streamer Rollator

De rollator Streamer is ook zeer licht in gewicht en weegt 5,7 kg.
De Streamer heeft anti-lek dempingsbandjes waardoor deze trillingen opvangt, hierdoor loopt deze erg comfortabel over oneffen ondergronden. Mooi compact model met een afsluitbare tas met een magneetsluiting. Is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, rood of champagne

Rehasense Server Comfort Rollator

De rollator Server is heel stevig en stabiel maar daarbij ook nog licht in gewicht. Deze weegt 6,6 kg. en dit maakt het dat de Server ook nog gemakkelijk tilbaar is. Ook heeft deze de anti-lek dempingsbanden wat de trillingen absorbeert. Hierdoor loopt u met de rollator gemakkelijk over oneffen ondergronden. De Server comfort rollator is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar.

Multimotion Double Rollator

De Double rollator heeft een gewicht van 6,9 kg. En doordat deze nog eens dubbel opvouwbaar is, wordt de Double rollator nog compacter om bijv. mee te nemen in de auto. Dit scheelt en maakt de rollator ook geschikt voor het vervoeren in kleinere auto’s.

Dan zijn er nog een aantal andere rollators welke vallen onder lichtgewicht. Deze hebben een gewicht van zo’n 7 a 8 kg. Bijvoorbeeld de Topro Troja of de Topro Olympos. Al deze lichtgewicht rollators zijn gemakkelijk inklapbaar door aan het handvat op de zitting te trekken. Hierdoor klapt de rollator in tot een handzaam pakket.

Carbon Rollator / Ultra Lichtgewicht Rollator

Dan de rollators die ultra licht zijn, dit zijn de rollators van carbon materiaal. Carbon is sterk materiaal maar ook zeer licht in gewicht.
Nog een stukje lichter dan de rollators van aluminium maar ook sterker met een langere levensduur. Wij hebben voor u de beste carbon rollators voor extra comfort en kwaliteit in ons assortiment.
Zo zijn al onze carbon rollators voorzien van dempingsbanden die goed de trillingen van de ondergrond absorberen voor het hoogste comfort.

 

By Acre Carbon Ultralight Rollator

De aller lichtste carbon rollator is de Ultralight rollator met een gewicht van slechts 4,8 kg. Deze rollator zal voor bijna iedereen tilbaar zijn. Ook heeft de Ultralight een hele moderne uitstraling, waarbij de remkabels zijn verwerkt in het frame. Wat deze rollator ook uniek maakt zijn de omgekeerde handvatten, hierdoor loop je standaard tussen de rollator en loopt u automatisch meer rechtop.

By Acre Carbon Overland rollator

Van dezelfde fabrikant als de Ultralight rollator, is er ook de Overland rollator van carbon. Dit is ook een zeer stijlvolle rollator met net zoals de Ultralight rollator de omgekeerde handvatten. De Overland rollator heeft een gewicht van 6,7 kg.
Verder is deze speciaal op de markt gezet met grote luchtbanden en kogellagers in de voorwielen, dit zodat de rollator erg soepel loopt. De grote luchtbanden zorgen voor veel demping.

Rehasense Server CF Carbon Rollator

De Server CF heeft een gewicht van 5 kg. en sluit hierdoor mooi aan bij de lichtste rollators. Uitermate sterk en met een licht frame maakt dit tot een rollator met optimaal comfort en gebruikersgemak

Topro Pegasus Carbon Rollator

Ook is er van het merk Topro een Carbon variant, dit is de Pegasus.
Dit is de lichtere variant van de bekende Topro Troja 5G.
Deze weegt 6,2 kg. en dit maakt het dat de Pegasus een mooi, licht tilgewicht heeft en handzaam is om mee te nemen.

Wanneer u op zoek bent naar een lichtgewicht rollator is het altijd aan te raden om van te voren verschillende rollators uit te proberen in de winkel. Ook is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren, zodat u een rollator aanschaft die goed bij u past. Onze medewerkers staan voor u klaar om u hierbij te adviseren. Ook stellen we de rollator gelijk voor u af op de juiste hoogte.

 

Voor vragen en/of advies kunt u langskomen bij ons in de showroom of contact opnemen met onze klantenservice op 0545-296368 of stuur een mailtje naar info@totalezorgwinkel.nl

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken