Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
19 sep 2017

Sta-Op Stoel Kopen ? Waar Moet U Op Letten ?

U bent aan het rond kijken om een sta-op stoel te gaan kopen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Op welke punten moet u goed letten bij het kopen van een sta-op stoel?

1. Probeer niet te bezuinigen op uw zitcomfort, hoe ouder u wordt hoe meer tijd u doorbrengt in bed en in uw stoel. Het is dus belangrijk om een stoel te kopen die op maat naar uw lichaam zit en u een goede ondersteuning geeft.

2. Ga voor een stoel van een Nederlandse fabrikant, deze staan bekend om het gebruik van kwalitatieve materialen en de juiste motoren die een zeer lange levensduur hebben. Enkele voorbeelden van van Nederlandse fabrikanten die een zeer goede kwaliteit leveren zijn Fitform, DS Meubelen, Doge en Duet.

3. Kies altijd voor een 2 of 3 motorige stoel. Hierbij zijn alle delen (voetenbank, rugleuning, sta op functie) onafhankelijk van elkaar te verstellen en bij een 3 motorige stoel zit er ook nog een kantel functie op waarbij de stoel in zijn geheel in een relax positie kan worden gebracht zonder dat de zithoek hoeft te veranderen. Een 1 motorige stoel moet alles met 1 motor doen en deze zal dus ook veel sneller kapot gaan.

4. Laat de stoel aanmeten door een specialist zodat u de perfecte stoel voor uw lichaam heeft. Een stoel die niet goed naar uw lichaam zit kan op den duur voor lichamelijke klachten zorgen en geeft een minder comfort.

5. Koop de stoel nooit van een plaatje maar ga deze proberen in de showroom of maak een afspraak voor een demonstratie aan huis met verschillende sta op stoelen. Maak afspraak aan huis alleen als er ook een fysieke winkel met een ruime ervaring aanwezig is . Er zijn namelijk genoeg “gelukzoekers”met alleen een website vol met mooie beloften maar deze hebben weinig kennis van zaken.

6. Mocht het budget niet toereikend zijn voor een nieuwe sta-op stoel, kijk dan liever naar een goede gebruikte sta op stoel van de bovenstaande merken dan dat u een nieuwe 1 motorige stoel met een slechte zitondersteuning ergens koopt.

7. Kijk naar de plek in huis waar deze stoel moeten komen te staan. De stoel heeft immers een stroom voorziening nodig . Mocht de kabel midden door de kamer komen te lopen of heeft u geen stopcontact dicht in de buurt ? Kies dan voor een stoel met een accu erin. Zo kunt u niet over de kabels heen struikelen.

8. Laat u goed informeren welke opties er voor de stoel zijn. Achteraf een stoel uitrusten met verschillende opties is vaak duurder of niet altijd mogelijk.

9. Laat u niet verleiden door de websites met alles in de aanbieding of grote kortingen. Nadat u de korting heeft gehad betaald u vaak nog steeds 500,00 tot 1000,- meer dan dat u bij een gespecialiseerde thuiszorgwinkel zult betalen.

10. Denk goed na over welke bekleding u op de stoel wilt, in de kleuren zijn altijd veel mogelijkheden. Qua stof kunt u kiezen uit Leer, stamskin en leer . Stamskin is een incontinentie materiaal die de stoel beschermt maar zal minder ademen . Leer is makkelijk schoon te houden maar zal vaak in de winter kouder aanvoelen en in de zomer kan het wat plakken. Stof zit over het algemeen comfortabeler en warmer maar is weer lastiger om een vlek uit te verwijderen.

Demonstratie aan huis met een sta-op stoel

Bent u niet in de gelegenheid om in onze showroom te komen dan is het ook mogelijk dat wij bij u aan huis komen door heel Nederland met uitzondering van de eilanden. Wij nemen dan maximaal 3 verschillende soorten sta op stoelen mee die we vooraf in overleg met u uit kiezen. De service is geheel gratis en vrijblijvend.

Wilt u graag een afspraak maken voor een demonstratie aan huis dan kunt u contact opnemen met 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl. In onze showroom kunt u vrijblijvend tijdens openingstijden binnen lopen

Showroom met Sta-op stoelen

In onze showroom vind u altijd een zeer ruim aanbod sta-op stoelen in verschillende kleuren en stijlen. Uiteraard kunt u zelf de kleur en stof bepalen. Soms als de nood hoog is kunnen wij ook een demostoel leveren uit onze showroom zodat u meteen voorzien bent van de stoel die u nodig heeft. De stoel passen wij dan zo ver mogelijk geheel aan na uw maat.

Sta-Op Stoel Kopen ? Waar Moet U Op Letten ?

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken