Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
20 dec 2022

Waar zit de begrenzer van een scootmobiel

Er zijn veel verschillende types en soorten scootmobielen op de markt. Deze zijn afhankelijk van het merk en type begrenst op een maximum snelheid . Dit zit in de software geregeld en kan in de meeste gevallen niet aangepast worden . Wel kunnen we vaak de snelheid van modellen terug brengen als u de snelheid te hoog vind. Ga bij u zelf dan ook na voordat u een scootmobiel koopt welke maximale snelheid u graag wilt dat de scootmobiel gaat. Een hogere snelheid is ook vaak gewenst voor mensen die veel lange afstanden op de scootmobiel rijden. Gemiddeld gaat een scootmobiel 15 km/u wat ook een gemiddelde fiets snelheid is . Wilt u iets sneller dan zijn er ook scootmobielen die maximaal 18 km/u gaan. Dit zijn met uitzonderingen daar gelaten de snelste scootmobielen op de markt verkrijgbaar. Wilt u graag een compacte scootmobiel voor in en rond het dorp dan heeft deze vaak een snelheid van 8 of 12 km/u maximaal . Dit is voor dit soort scootmobielen en het gebruik vaak snel zat. Het opvoeren van een scootmobiel is dus in de meeste gevallen niet mogelijk en zal ook schade toe brengen aan de motor van de scootmobiel aangezien elke scootmobiel een type motor heeft wat bij de scootmobiel past.

Begrenzer op het dashboard van  de scootmobiel

Ook op het dashboard van de scootmobiel zit een begrenzer waar u zelf de snelheid mee kan bepalen tot de maximale snelheid. Per type is dit anders te regelen maar meestal zit er een duidelijke draaiknop op stuur waarmee u de maximale snelheid kunt instellen . Super handig als u bijvoorbeeld ergens aan komt rijden of bijvoorbeeld in een supermarkt rijd. U kunt de snelheid dan zo instellen dat de scooter bijvoorbeeld niet harder gaat dan 2 km/u . Zo is het super veilig en gecontroleerd rijden en kunt u niet per ongeluk te hard gaan. Het verschilt dus per type scootmobiel hie u zelf de snelheid kunt begrenzen maar vaak dus met een draaiknop of druknoppen die werken via het digitale display.

Display Scootmobiel

Hierboven ziet u wat verschillende uitvoeringen van de begrenzer van uw scootmobiel op het display.

  1. De begrenzer werkt met drukknoppen van de schilpad en de haas , de blokjes op het display geven aan in welke stand de snelheid staat.
  2. Op foto 2 ziet u een grote draaiknop in het midden waarmee u de snelheid kunt begrenzen , u draait deze simpel naar links of rechts om de maximale snelheid in te stellen.
  3. Bij foto 3 ziet u de begrenzer met een + en – knop. Zo kunt u eenvoudig de blokjes op het display bedienen en de snelheid instellen. Tevens heeft deze een knop om de snelheid in 1x naar 50% te brengen.

Hulp bij aanschaf van een scootmobiel

Wilt u graag wat hulp bij aanschaf van een scootmobiel en advies over de verschillen en mogelijkheden ? Dan kan dit via onze klantenservice of bij een bezoek aan onze showroom.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken