Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
22 okt 2020

Waarom is het belangrijk een sta-op stoel in te meten?

Naarmate u ouder wordt kunnen er fysieke klachten in uw lichaam optreden zoals vermindering van spierkracht en pijnlijke gewrichten. Over het algemeen zult u dan ook meer tijd door brengen in uw stoel in dezelfde zithouding. Lang en vaak in dezelfde zithouding kan klachten verergeren, zeker als de stoel niet de juiste afmetingen voor uw lichaam heeft en niet de juiste ondersteuning bied. Ook het opstaan uit een stoel kan lastiger worden waarbij een sta-op stoel een uitkomst is voor u zelfstandigheid.

En goede sta-op stoel dient de juiste vullingen te gebruiken voor optimale ondersteuning en dient naar uw lichaam ingesteld te kunnen worden. De stoelen van Doge en Fitform voldoen ruim aan deze eisen en zijn de betere merken op de markt.

De sta-op stoel inmeten om de juiste zithouding aan te nemen

Doordat de meeste gebruikers naarmate ze ouder worden meer tijd in hun stoel door brengen is het belangrijk de juiste maat stoel te hebben met de juiste ondersteuning en dat deze onafhankelijk te verstellen is zodat u gemakkelijk van houding kunt wisselen om zo uw lichaam niet op 1 punt te belasten durende de dag. Een zeer belangrijk onderdeel is dat u stoel de juiste afmetingen voor uw lichaam heeft en dat deze correct worden ingemeten. In onze showroom wordt hiervoor een speciale meetstoel gebruikt waar we exact de juiste afmetingen van u lichaam kunnen meten. We meten dan onder andere :

De Zithoogte

Een te hoge zithoogte kan opstaan uit een stoel juist moeilijker maken aangezien de voeten niet goed bij de grond kunnen moet men veel kracht vanuit de polsen zetten om te gaan schuiven. Ook het wisselen van houding gaat zeer lastig en kost veel kracht bij een te hoge zit. Bovendien zitten de benen te strak op de stoel waardoor de zenuwen afknellen en last van “slapende ” benen krijgt. Bij een te lage zit neemt u rug een ronde vorm aan en zit u te opgepropt in elkaar wat voor verstoppingen in de darmen kan zorgen en moeite met de ademhaling. Het is dus van uiterst belang dat u de juiste zithoogte voor uw lichaam heeft.

De juiste zithoogte bereikt u wanneer u de benen in een hoek van 90 graden heeft staan met de voeten plat op de grond. Tussen de knieholte moet nog een ruimte van circa 2 vingers zijn zodat dit niet kan knellen.

De Juiste Zitdiepte

Door de juiste zitdiepte in te stellen ondersteund de stoel goed u benen en lichaam en kunt u ontspannen zitten. Een te diepe zit zorgt ervoor dat u gaat hangen in de stoel en zorgt voor een niet correcte rug houding . Ook worden de benen afgekneld doordat dit te strak zit in de knieholte.

De juiste zitdiepte stelt u in als u goed rechtop zit met een rechte rugleuning, er dient dan circa 2 vingers aan ruimte tussen de zitting en uw kniehole te zitten.

Hoogte van de armleggers

Bij de meeste van onze stoelen is het mogelijk ook de hoogte van de armleggers in te stellen, dit is ook zeer belangrijk voor uw zithouding. Waarbij u met te hoge armleggers met opgetrokken schouders komt te zitten , hierdoor krijgt u schouder en nek klachten. Te lage armleggers zorgen er dat u gaat hangen of scheef gaat zitten wat weer voor lichamelijke klachten kan zorgen. Bij de juiste armlegger hoogte zijn uw schouders licht gebogen met uw armen recht op de armlegger.

Aantal motoren in een sta-op stoel

Er bestaan veel soorten sta-op stoelen, kijkt u goed naar het aantal motoren van een sta-op stoel. Hier is ook de prijs van afhankelijk samen met de materialen en ontwikkeling van de stoel. Een 1 motorige stoel lijkt leuk en aardig voor een mooi prijs maar uit eindelijk heeft hier u vaak maar weinig gemak van en kunt u hier weinig aan verstellen. Wij adviseren altijd voor een 3 motorige stoel te kiezen, zodat u deze geheel onafhankelijk kunt verstellen en bovendien zijn deze stoelen voorzien van een kantelverstelling naar achteren waarbij de stoel naar achter kantelt zo ver u wilt tot de maximale positie en u vanuit daar nog steeds de rugleuning en voetenbank kunt verstellen. Ook zit hier uiteraard een sta-op stand op die u helpt gemakkelijk op te staan. Ook in rechte stand is natuurlijk de stoel geheel te verstellen naar wens , zowel de rug als de voetenbank. Ook zijn de stoelen voorzien van een topswing waarbij u de hoofd en neksteun aan de bovenzijde van de stoel naar voren en achteren kunt doen. Een hoofdkussen is vaak optioneel mee te bestellen in dezelfde kleur.

Wij adviseren altijd voor een 3 motorige stoel te gaan aangezien deze geheel op maat is in te meten en deze perfect naar uw lichaam kan worden aangepast. Zo heeft u altijd de optimale ondersteuning met de beste verstel mogelijkheden.

Informatie en prijzen van de sta-op stoel

Alle informatie over onze sta-op stoelen met de bijhorende prijzen vind u via de volgende link : Sta-op stoelen

Natuurlijk bent u ook welkom in onze showroom waar u verschillende modellen kunt uit proberen en proef zitten. Wij zullen u advies geven en kunnen uw lichaam opmeten met onze speciale meetstoel.

Vind u het lastig om naar onze showroom te komen en wilt u graag een sta-op stoel bij ons aanschaffen dan is er ook de mogelijkheid dat wij met 3 verschillende stoelen bij u aan huis komen en deze daar aan u demonstreren. Onze adviseur zal dan handmatig de stoel bij u inmeten zodat u het optimale zitcomfort krijgt.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken