Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
24 aug 2021

Wandelstok Kopen ?

U heeft wat moeite met lopen en bent op zoek naar een extra steun. Een wandelstok is dan een goede uitkomst. Deze geeft een lichte ondersteuning , is licht te hanteren en makkelijk mee te nemen. Nu zit er wel veel verschillen per wandelstok en is het goed even te bekijken welke bij u past. De grote verschillen zitten in de stevigheid ( maximaal draaigewicht ) , het handvat en de hoogte die instelbaar is . Een overzicht van al onze wandelstokken vind u hier : Wandelstok kopen 

Verschillende Handvatten Wandelstok

Er zijn veel verschillende wandelstokken met allemaal ander handvatten. En handvat zorgt voor grip en demping en geeft een uitstraling aan de wandelstok. U kunt een onderscheid maken in het klassieke houten handvat, een gel handvat of ergonomische handvatten waar de hand wat meer invalt.

Het klassieke handvat

 

 

Het klassieke houten handvat geeft de wandelstok een luxe uitstraling. Hout is stevig en kan tegen een stootje. Heeft u verder geen pijnklachten dan is een houten handvat zeer geschikt.

Een Gel Handvat

Een wandelstok met een gel handvat heeft een goede grip die niet glijd. In het handvat zit een bump van gel verwerkt wat zorgt voor demping van de ondergrond. Dit is zeer prettig als u last heeft van pijnklachten in uw handen of armen. De gel zorgt voor extra comfort tijdens het wandelen.

Wandelstok Met Een Ergonomisch Handvat

Een wandelstok met een ergonomisch of anatomisch handvat zorgt ervoor de de druk wordt verdeeld over de hele hand. Het handvat van de wandelstok is voor gevormd voor uw linker of rechter hand. De hand valt hier helemaal in en zorgt voor een fijne drukverdeling tijdens het lopen. Zo krijgt u geen pijnlijk punt in uw hand van het steunen op 1 punt van het handvat.

Hoogte Van De Wandelstok

Het instellen van de hoogte van de wandelstok is zeer belangrijk . Heeft u de stok te hoog staan dan loopt u met uw schouders omhoog getrokken en kan dit pijnklachten veroorzaken. Heeft u de wandelstok te laag dan loopt u krom en kan u rugklachten krijgen.  Bij de specificaties van de wandelstok ziet u altijd de verstel mogelijkheden en de hoogte die kan worden toegepast. Als u twijfelt meet dan altijd zoals hieronder is aangegeven de hoogte van de pols als het rechtop staat.

Het juist instellen van de wandelstok doet u als volgt :

U gaat zo rechtop mogelijk staan en laat uw handen hangen langs u lichaam. Het handvat van de wandelstok moet dan op polshoogte komen. Zo heeft u de juiste hoogte voor het lopen met een wandelstok en voorkomt u pijnklachten.

Wandelstok Met Zitje

Ook zijn er wandelstokken met een zitje op de markt. Deze zijn voorzien van een uitvouwbaar zitje en worden meestal gebruikt om het zitje en niet om de steun tijdens het wandelen. Wel kunt u zo eenvoudig een zitting mee nemen en deze toepassen wanneer u wilt.

Vaste Of Opvouwbare Wandelstok

Wandelstokken zijn verkrijgbaar in een vaste uitvoering of een opvouwbare uitvoering. Dit is net wat u zelf prettig vind. Wilt u de wandelstok graag vaak en compact vervoeren ? Dan is een opvouwbare wandelstok een uitkomst. Beide uitvoeringen zijn in hoogte verstelbaar en maken geen verschil in sterkte van de wandelstok.

Klantenservice

Wilt u graag advies voordat u een wandelstok gaat kopen ? Dan kunt u natuurlijk langs komen in onze showroom om verschillende wandelstokken uit te proberen ? Besteld u liever online dan kunnen wij u via de mail of telefonisch goed advies geven over wat de verschillen zijn en wat u nodig heeft. U kunt ons bereiken via info@totalezorgwinkel.nl of 0545-296368 . Onze showroom kunt u vinden aan de :

Russchemorsweg 38

7161 RT Neede

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken