Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
16 feb 2020

Wanneer Heeft U Een Rollator Nodig ?

Als u twijfelt om een rollator aan te schaffen en zich afvraagt of u deze echt nodig heeft dan is in de meeste gevallen het antwoord Ja. De meeste mensen schaffen een rollator te laat aan en vaak horen wij van onze klanten  : Dit had ik al jaren eerder moeten doen, het geeft me zoveel gemak.

Het is ook niet makkelijk om de eerste rollator aan te schaffen . Het voelt als een stap terug doen en weer minder controle over uw lichaam. In uw hoofd moet u eerste de acceptatie vinden om toe te geven aan het gebruik van een rollator. Vaak na de aanschaf merken mensen dat het gebruik van een rollator erg normaal is en dat dit toch wel een hele fijne uitkomst is die u veel meer bewegingsvrijheid en zekerheid geeft. Een rollator is immers ook gemaakt om uw meer steun te geven, houvast te geven bij wanneer u niet meer zo stabiel te been bent en u kunt even zitten en uitrusten wanneer en waar u maar wilt.

Wat Is Een Goede Indicatie Om Een Rollator Aan Te Schaffen ?

Ten eerste schaft u natuurlijk alleen een rollator aan als u hier aan toe bent. Wel is het goed om hier over na te denken als u bijvoorbeeld last hebt van duizeligheid, verminderde kracht in de benen , sneller moe tijdens het lopen, minder controle over 1 van de benen of als u val angst heeft. Het is namelijk beter om te voorkomen dat u valt of halverwege uw wandeling niet meer kunt. Hoe ouder het lichaam wordt hoe brozer de botten en hoe meer kans er op breuken ontstaan. Voorkom daarom dat u kunt vallen en schaf een rollator tijdig aan.

Welke Rollator Moet Ik Aanschaffen ?

Een rollator aanschaffen is een wel overwogen beslissing, u kunt u door ons in de showroom natuurlijk uitgebreid laten adviseren en proeflopen met de modellen. Maar ook op de website staat er tegenwoordig natuurlijk een uitgebreide informatie over de modellen. Afhankelijk van uw budget is het verstandig om een rollator aan te schaffen die past bij uw behoefte. De laatste jaren maken de carbon rollators een flinke opwaartse trend in het aanschaffen van de rollators aangezien een carbon rollator super licht en van zeer sterk materiaal gemaakt is. Ook worden de carbon rollator’s door de top fabrikanten op het gebied van rollator’s gemaakt en zijn deze vaak met comfort wielen uitgerust zodat u de stabielste en comfortabelste rollator heeft die u kunt wensen. Daarin tegen heeft carbon wel een hoge aanschaf prijs in verhouding met de aluminium rollator’s uit het top segment.

Een overzicht van de carbon rollator’s uit het topsegment vind u hier : Carbon rollator

De Aluminium rollators uit het top segment met de beste demping en sterkste frames zijn die van Topro , Rehasense, Rollz en Trustcare .  Andere merken uit een lager segment qua aanschafprijs wil niet zeggen dat deze slecht zijn of dat het frame zwak is maar laten wat meer trillingen door en hebben een minder lange levensduur.  Binnen de rollator’s kunt u nog kijken naar de grote van de wielen, hoe grote het wiel hoe makkelijker u over kleine drempels en oneffenheden gaat . De zithoogte is van belang en de afstelling van de handvatten op uw lichaam. Wanneer u rechtop staat met de handen naast uw lichaam gestrekt moet het handvat van de rollator op polshoogte komen. Ook zijn er rollator’s op de markt die dubbel opvouwbaar zijn en dus nog compacter zijn op te vouwen. Ideaal voor kleine auto’s en om mee te nemen op vakantie. De Topro Oddysse  en rollator Double zijn twee rollators die dubbel opvouwbaar zijn, waar van de Topro oddyse de sterkste en meest comfortabele is .

Advies Bij Aankoop Van Uw Rollator

Wilt u graag advies bij de aankoop van uw rollator dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@totalezorgwinkel of 0545296368 . Van Dinsdag t/m Zaterdag kunt u natuurlijk ook altijd binnen lopen in onze showroom waar alle rollator’s op voorraad in de winkel staan.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken