Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 nov 2022

Wat is de lichtste rollator

U bent aan het oriënteren naar een rollator en wilt graag een zo licht en stevig mogelijk model. Een lichte rollator brengt met zich mee dat deze niet alleen makkelijk te tillen en te vervoeren is maar ook tijdens het lopen komt u het gewicht telkens weer tegen. Het is dan prettig een lichte rollator te hebben van hoge kwaliteit. Let op : Er zijn veel rollators op de markt die niet aan alle kwalitatieve eisen voldoen en een korte levensduur hebben. Koop dan ook altijd een rollator van een gerenommeerd merk zoals , Topro, Rehasense of bijvoorbeeld byAcre. Deze rollators hebben een lange levensduur en zijn na een aantal jaren nog steeds zo stevig en veilig als toen u ze kocht. Goedkoop is vaak duurkoop. Ook is het comfort en het absorbens van de trillingen van de ondergrond bij dit soort rollators veel beter,

Carbon Rollators

De carbon rollators zijn de lichtste rollators die op de markt verkrijgbaar zijn en zitten vaak qua gewicht tussen de 4,8 kg en 5,5 kg. De kwalitetis carbon rollators hebben standaard al speciale dempings banden en ergonomische comfort handvatten. Ook zijn de kruisframes van dusdanige hoge kwaliteit dat de rollator weinig schud en trilt .

Voordelen

  • Zeer licht
  • Sterk materiaal
  • Veilige rollator
  • Standaard met comfort dempings banden en ergonomische handvatten
  • Stevig kruisframe
  • Vouwen eenvoudig in tot een compact pakket

Nadelen

  • Prijzig in aanschaf

De lichtste Aluminium Rollator

De meeste rollators zijn van aluminium gemaakt wat zorgt voor een redelijk lichte rollator. Nu zijn hier veel soorten in en zijn niet alle rollators betrouwbaar en stevig. Hier zit veel verschil in in gebruikte materialen en verbindingen van het kruisframe en assen, lagers ect. Wij hebben een selectie van rollators voor u gemaakt van fabrikanten die zorgen voor  kwalitatieve rollators in hun prijsklasse. Wel geld vaak hoe duurder de rollator hoe beter de gebruikte materialen en hoe langer de levensduur van de rollator . Een gemiddelde lichtgewicht aluminium rollator weegt tussen de 6,5 en 8 kg.

Het kwaliteits merk Rehasense heeft de lichtste aluminium rollator op de markt ontwikkeld die zeer compact is en makkelijk mee te nemen. De rollator is standaard uitgerust met comfort dempoings banden en ergonomische handvatten. De rollator Rehasense Streamer is een rollator die slechts 5,7 kg weegt en zeer wendbaar en comfortabel is. De Streamer zit qua gewicht net onder de carbon rollators maar qua prijs zit deze er ruim onder. Een goede koop dus als u op zoek bent naar een lichte rollator die ook bijna in elke auto past met een hoog comfort en lange levensduur. Deze rollator is verkrijgbaar in maat L of M . Waar het verschil in de zithoogte zit en de afstelling van de hoogte van de handvatten.

Deze rollator vind u hier : Rehasense Streamer

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken