Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
22 dec 2022

Wat Is Een Dementieklok

Wat is een dementieklok? Een dementieklok ofwel kalenderklok geeft structuur en overzicht voor uzelf of voor uw dierbare(n) met geheugenproblemen. Bij beginnende dementie is structuur en rust belangrijk, het is fijn wanneer bij afname van tijdsbesef de persoon zelf op een kalenderklok de tijd, datum en dagdeel kan aflezen zonder dit te hoeven vragen aan anderen. Hierdoor is het vaak ook mogelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Op zo’n kalenderklok wordt de tijd en datum duidelijk en groot weergegeven waardoor het gemakkelijk in 1 oogopslag af te lezen is.

Er zijn onderling verschillende soorten dementieklokken.

Zowel analoog als digitaal hebben wij deze in ons assortiment.

Er zijn twee modellen op batterij, deze hebben een analoog klokje en  is verkrijgbaar in het wandmodel, dit model heeft een grote analoge klok met daarboven dag, datum en maand aanduiding. Hiervan hebben we ook een kleiner model: het tafelmodel deze met een kleiner analoog klokje met daarnaast dag, datum en maand aanduiding. Beide zijn in het wit of zwart verkrijgbaar.

De andere dementieklokken zijn op netstroom, deze schermen zijn vaak nog naar helderheid aanpasbaar daardoor wordt de tijd/dag erg duidelijk weergegeven. Het voordeel hiervan is ook dat deze kalenderklokken in meerdere verschillende weergaves instelbaar zijn. Voor slechthorenden kan het bij sommige kalenderklokken ook mogelijk zijn om de tijd, datum en dag te laten uitspreken. Dit kan bij de BBRAIN sprekende kalenderklok ook in combinatie met herinnering meldingen. Bijv. een herinnering dat het tijd is voor de inname van u medicijnen, dit wordt dan weergegeven op het scherm en kan tevens ook uitgesproken worden. Wanneer de tijd aflezen helemaal niet meer mogelijk is, hebben wij ook een drukknop klok in het assortiment. Deze heeft een grote blauw knop, wanneer hier 1x op gedrukt wordt spreekt deze de tijd uit en wanneer u nogmaals drukt spreekt deze ook de dag en datum uit.

Een Aantal Voorbeelden Van Een Kalenderklok

Digitale Kalenderklok Groot

 • Groot model 25 cm
 • Zeer duidelijk en helder
 • Neer te zetten of op te hangen
 • In 3 weergaves in te stellen
 • Eenmaal instellen en klaar

 

Bekijken

 

Bbrain Kalenderklok

 • Sprekende kalenderklok
 • Duidelijke weergave
 • Geeft  meldingen weer
 • Ideaal voor slechtzienden
 • Ook meldingen in te spreken

 

Bekijken

 

Twemco Kalenderklok

 • Analoge tijdsweergave
 • Zeer grote duidelijke wandklok
 • Grote cijfers en letter
 • Geeft rust en duidelijkheid
 • In wit en zwart verkrijgbaar

 

Bekijken

Een Dayclock kalenderklok is een multifunctionele klok die een agenda en fotoalbum functie heeft. Ook is hiermee beeldbellen mogelijk, zo kan op afstand gemakkelijk contact worden gehouden met de persoon. Er kan op afstand ook foto’s en afspraken worden ingezet zodat deze zichtbaar worden op het scherm. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met u smartphone, tablet of computer.

Deze functies zijn onbeperkt mogelijk met een abonnement van €5 per maand, hierbij krijgt u bij aanschaf van de Dayclock 3 maanden gratis cadeau. Voor wanneer u naaste behoefte heeft aan meer contact, ondersteuning in het dagelijks leven helpt zo’n klok bij het behouden of het terugkrijgen van grip. In onze showroom bent u van harte welkom om deze verschillende klokken te bekijken.

Voor meer informatie over de dementie / kalenderklokken kunt u contact opnemen via info@totalezorgwinkel.nl of via telefoon: 0545-296368.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken