Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
7 feb 2023

Wat is een koudschuim matras?

Koud-schuim staat ook wel bekend als High Resilience schuim of wel HR-schuim. Dit houdt in dat het schuim zeer veerkrachtig is. Wanneer er bij een matras wordt aangegeven dat het HR-schuim bevat betekent dit hetzelfde als koud-schuim. High Resilience houdt in dat het schuim erg veerkrachtig is, dit maakt het zeer geschikt voor een matras. Koud-schuim of traag schuim zijn de schuimen die alleen of in combinatie van elkaar worden gebruikt. Koud-schuim is wat steviger en veerkrachtiger dan traag-schuim. Traag-schuim is warmer doordat je dieper in het matras ligt en er nauwelijks drukpunten zijn. Nieuw is het HRC-schuim wat veel in de zorgsector wordt gebruikt. Dit is de verbeterde versie van koud-schuim of traag-schuim. HRC-schuim wordt ook wel in combinatie met traag-schuim gebruikt. Koud-schuim (HR-schuim) is goed warmte en vochtregulerend. Het ventileert goed, vormt zich naar u lichaam en verdeelt de druk gelijkmatig. HRC-schuim heeft een langere levensduur dan koud-schuim. Ook tijdens de nacht levert dit schuim minder aan zijn comfort in. Vanwege de enorme stabiliteit kan een matras met HRC-schuim perfect toegepast worden wanneer het matras continu en langdurig belast worden.

Onze Deron Matrassen

Onze matrassen van het Nederlandse kwaliteits merk Deron staan bekend als de beste matrassen op de markt verkrijgbaar met een fantastische ondersteuning voor uw lichaam. Al onze matrassen , maten en prijzen vind u hier : Matrassen

Wij hebben een aantal matrassen in ons assortiment deze in combinatie met HRC-schuim. De Deron Prestige Comfort is een standaard zorgmatras, dit matras heeft een vulling van HRC-schuim, hierdoor levert het matras een uitstekende stabiliteit tijdens het gebruik en heeft een zeer goed ondersteunend vermogen.

De Deron Prestige Combi Comfort AD matras wordt vaak ingezet ter voorkoming van antidecubitus. Dit matras is opgebouwd uit twee lagen. De bovenste laag bestaat uit 4 cm dik traag-schuim. Het traag-schuim neemt de vorm van uw lichaam aan. De onderste 10 cm is gemaakt van HRC-schuim. Doordat allebei de schuimen een open cel structuur hebben wordt broeien vermeden.

De Deron Prestige Combi Comfort Deluxe AD matras is een zorgmatras van hoge kwaliteit. Ter preventie van antidecubitus en bestaat ook uit twee lagen schuim. De bovenste laag is traag-schuim en is 5 cm dik. De onderste laag is HRC-schuim van 14 cm dik. Dit matras biedt een uitstekende stabiliteit.

Onze matrassen zijn zowel online als in onze showroom te bekijken en te bestellen

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken