Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
6 dec 2023

Wat is een Verbandschoen ?

Verbandschoen

Een verbandschoen is speciaal ontwikkeld om pijn aan de voeten te verminderen bij wonden of vergroeiingen . Een verbandschoen wordt veel toegepast bij gezwollen voeten of voeten in verband. Deze schoenen hebben een makkelijke klittenbandsluiting en kunnen helemaal open om makkelijk in en uit te stappen zodat de gebruiker dit zelfstandig kan doen. Een verbandschoen is geschikt om binnen en buiten te dragen .

Werking van een verbandschoen

Verbandschoenen zijn speciaal ontwikkeld om makkelijk in en uit te stappen en de mogelijkheid hebben om de druk die de schoen geeft zelf te bepalen. De schoenen zijn gemaakt van zacht materiaal wat niet schuurt. De beste verbandschoenen zijn van het merk Pulman. Deze schoenen zijn doorontwikkeld en speciaal gemaakt voor voeten met wonden, gezwollen voeten of voeten in verband . Deze worden in uw eigen schoenmaat gedragen en hebben een goed voetbed . Bij de Pulman verbandschoenen kunt u vaak de hiel en de gehele voorzijde open klappen zodat u pijnvrij en makkelijk kunt instappen. De sluiting is vaak met klittenband en aan de achterzijde klittenband of een rits. Ook zijn er speciale verbandschoenen die een open teen hebben , dit wordt vaak toegepast voor gevoelige tenen zodat deze vrij in de schoen zitten.

Verschillende Verbandschoenen

Er zijn verschillende soorten verbandschoenen van Pulman verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan een laag en hoog model. Een model met een open teen of gesloten teen. Ook zit er verschil in de sluiting per model. Heeft u extreem dikke voeten of voeten in verband dan is er ook nog een extra ruime versie de Pulman Space.

Wordt een verbandschoen vergoed ?

Een verbandschoen wordt door de meeste verzekeringen gedeeltelijk vergoed omdat deze is opgenomen in het regelement hulpmiddelen dat valt onder de basis verzekering. De hoogte van de vergoeding ligt aan uw verzekering en krijgt u te horen nadat u de factuur van de aanschaf heeft ingediend .

Waar kan ik een Pulman Verbandschoen kopen ?

U kunt de Pulman Verbandschoen kopen bij een officiële dealer van deze fabrikant. Totale Zorgwinkel is een officiële dealer en heeft deze verbandschoenen standaard op voorraad staan. Al onze Pulman schoenen kunt u hier vinden : Pulman Verbandschoen

Sluiten en druk instellen van de verbandschoen

Door eerste de strakheid te bepalen op de voorvoet kunt u zelf het klittenband op de voorvoet dicht doen hoe strak u wenst. Daarna kunt u de voorzijde dichtklappen en de schoen afdekken. Hiermee bepaalt u zelf hoe strak en stevig u dit doet. Dit zelfde geld voor de hiel. Door Pulman aan de voorzijde altijd een sluiteing met klittenband heeft kunt u dit gemakkelijk zelf doen en bepalen.

Overzicht verbandschoenen Pulman

Hieronder ziet u een aantal afbeeldingen van soorten Pulman verbandschoenen.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken