Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
30 dec 2022

Wat kost een rolstoel ?

De prijs van een rolstoel is lastig vast te zetten aangezien je handbewogen rolstoelen en elektrische rolstoelen hebt. Hier zit natuurlijk een aanzienlijk verschil in aankoopprijs in. In dit artikel zullen we beide soorten rolstoelen apart uitlichten met prijzen. Een handbewogen rolstoel heb je al vanaf € 259,95 en een elektrische rolstoel gaat al vanaf € 1395,00 . Hier zitten onderling natuurlijk verschillen in luxe en uitvoering in en variëren de prijzen hierin.

Verschillende rolstoel prijzen

Er zijn verschillende soorten rolstoelen, zo zijn er handbewogen rolstoelen, ook wel transport rolstoelen genoemd. Deze rolstoelen hebben grote wielen en kan de gebruiker voor kleine stukjes of in huis ook zelf besturen. Of kan door een begeleider aan de achterzijde voortgeduwd worden. Door de grote wielen loopt dit makkelijk en soepel en kan er gemakkelijk een wandeling gemaakt worden. De rolstoelen variëren onderling in gewicht en prijs. Daarnaast zijn er nog klein-wiel rolstoelen ook wel duwwagens genoemd. Hierbij dient de gebruiker geduwd te worden en kan deze niet zelf bij de wielen. Zo’n duwwagen is meer geschikt voor kortere afstanden en wordt bijv. vaak gebruikt om door gangen in het ziekenhuis een persoon te vervoeren. De duwwagen is erg compact wanneer deze ingeklapt is. Al deze handbewogen rolstoelen kunnen ingeklapt worden om te vervoeren. Dit wordt gedaan door enkel aan de zitting omhoog te trekken, dan vouwt de rolstoel in. Om het nog wat compacter te maken kunnen bij alle rolstoelen de voetsteunen nog verwijderd worden. En bij de grootwiel kunnen de wielen er gemakkelijk afgehaald worden d.m.v. de zwarte knop in het midden van het wiel in te drukken en het wiel eraf te schuiven. Bij de duwwagens blijven de achterbanden erop zitten.

Onderlinge Rolstoel Verschillen

Verder zit er onderling wat verschillen tussen zoals merk, comfort, materiaal en stabiliteit. Hierdoor verschillen ze onderling in prijs. En is het goed om af te wegen of de rolstoel veelvuldig gebruikt gaat worden of in eerste instantie voor af en toe. Ook weegt het mee of deze vervoert moet worden in eigen auto of wellicht gaat de persoon met taxi vervoer mee. Wanneer de persoon dan in de rolstoel blijft zitten dient er een keurmerk op de rolstoel te zitten. Dit wordt weergegeven met een symbool van 2 haken. Dan is de rolstoel gekeurd en geschikt wanneer een persoon in de rolstoel blijft zitten tijdens de rit. Gaat u wel mee in de taxi maar wordt de rolstoel ingeklapt meegenomen dan is dit keurmerk niet nodig.

Wat kost een rolstoel

De prijs van de grootwiel rolstoelen begint vanaf € 259,95 tot € 539,-
Hier zit verschil onderling in gewicht, comfort en bij de ene rolstoel is meer te verstellen als bij de andere. Soms zijn de handvaten voor degene die erachter loopt nog in hoogte verstelbaar, of zijn de armleggers in hoogte verstelbaar voor de persoon die erin zit. Hierdoor varieert dit ook in prijs, en bieden wij een ruime keus aan.
Van de klein-wiel rolstoelen hebben wij twee soorten in ons assortiment.
De ene kost € 279,- en de andere kost € 389,95. Hier zit merk verschil in en wat verschil in stabiliteit en comfort. De duwwagen van Drive is wat luxer uitgevoerd en heeft bijv. nog in hoogte verstelbare armleggers.

Prijzen Elektrische Rolstoelen

Naast de handbewogen rolstoelen hebben wij ook elektrisch, opvouwbare rolstoelen in ons assortiment. Dit zijn ook transport rolstoelen en hier zit met name onderling verschil in gewicht van de rolstoelen.
Deze rolstoelen hebben allemaal de besturing met een joystick (zowel links als rechts mogelijk). Er zijn onderling verschillende types en de prijscategorie is vanaf € 1395,- tot circa € 3299,- met nog een variant die belastbaar is tot 250 kg, deze kost € 4599,-
Verder zijn de rolstoelen optioneel nog uit te bereiden met verschillende accessoires hierbij kunt u denken aan bijv. anti-lek bandjes, mandje, tasje of een duwondersteuning waarbij een andere persoon de besturing over kan nemen.

Showroom Met Rolstoelen

In onze Showroom in Neede hebben wij een zeer uitgebreid assortiment handbewogen en elektrische rolstoelen staan, die u zowel binnen als buiten kunt proberen. Onze adviseurs zullen u helpen en uitleg geven over de verschillende modellen.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Needeinfo@totalezorgwinkel.nl0545-296368
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken