Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
15 okt 2020

Wat zijn de verschillen in rollators ?

U bent zich aan het oriënteren voor een rollator en komt erachter dat hier veel verschillen en prijzen in zijn. Hoe kunt u nu onderscheid maken wat het beste voor u is ? Als u aan het kijken bent naar een rollator dan zult u merken dat hier veel prijs verschillen in zitten. Het varieert immers van 89,- euro t/m 680,- euro.

Op onze website onder de kop Mobiliteit / Rollator ziet u al onze rollators . Er zit hierbij veel verschil in comfort en levensduur. Het is niet zo dat de rollator van 89,- slecht is of zijn werk niet doet maar deze zijn vaak wel zwaarder en zijn eerder aan vervanging toe. Ook bij de lichtgewicht rollators die beginnen bij 169,- is niks mis mee . U zult hier niet doorzakken en ze zullen voldoende steun geven . Wel is het vaak zo dat het frame minder stevig is en meer zal bewegen en meer trillingen van de ondergrond zal door laten. Ook hebben deze rollators geen comfort banden die de trillingen en hobbels van de ondergrond dempen.

Van De aluminimum rollators zijn de Topro Troja en Topro Olympos samen met de Rehasense rollators de beste merken met de langste levensduur. Deze rollators geven ook het hoogste comfort. Na verloop van jaren heeft een rollator veel te verduren gehad. De Topro en Rehasense rollators zijn hier het beste tegen berstend en blijven in goede conditie. De gemiddelde levensduur van deze rollators bij dagelijks gebruik is dan ook tussen de 5 en 7 jaar. Bij andere modellen is dit dus minder.

Prijs van de rollator

Natuurlijk ligt het ook aan uw budget wat u te besteden heeft of wilt uitgeven aan een rollator en wat u er mee wilt doen. Wij hebben in elke prijsklasse wel een rollator die getest is en meer dan voldoet in zijn prijsklasse. Over het algemeen geld wel dat is de rollator hoger in prijs dan is deze ook steviger en geeft meer comfort.

Carbon rollator

Een carbon rollator is de lichtste op de markt met de langste levensduur. Maar een carbon rollator zit ook meteen een stuk hoger in prijs. U moet hierbij denken tussen de 550 en 650 euro. Wel heeft u hier het meeste gemak van en onze carbon rollators zijn allemaal uitgerust met soft dempings banden die niet lek kunnen. Bij het lichte gewicht denkt u meteen aan het tillen in de auto , maar denk ook aan het draaien en hanteren van de rollator en elke drempel en stoeprand die u dagelijks tegenkomt. Een carbon rollator geeft dan veel gemak en comfort en u heeft hier dagelijks gemak van.

Zitten op uw rollator

Het belangrijkste van een rollator is dat deze steun en comfort geeft tijdens het lopen. Maar ook het zitten moet niet vergeten worden. Ieder mens is immers anders en daarom zijn de rollator’s vaak uitgevoerd in 2 zithoogtes . Een maat S en een maat M .Dit is puur het verschil in zithoogte en de hoogte verstelling van de handvatten. Bij het bepalen van de zithoogte is belangrijk dat als u zit dat u met de voeten plat op de grond kunt komen. Kan dit bij de grootste maat ? Kies dan altijd hiervoor, hoe hoger u zit hoe makkelijker u overeind komt. Bij sommige rollators zit de rug beugel standaard bij en bij sommige moet deze apart mee besteld worden. Dit ligt vaak aan het merk van de rollator wat ze hier in hanteren.

Wandelstok meenemen op de rollator

Wilt u graag uw wandelstok meenemen op uw rollator dan is dit ook mogelijk. Bij de meeste rollator’s wordt een wandelstokhouder standaard meegeleverd . Bij de meer exclusieve modellen dient u deze apart bij te kopen. Zo kunt u eenvoudig uw wandelstok meenemen zonder dat u hier hinder van ondervind en deze gebruiken wanneer nodig.

Winkel met rollators

Al onze rollators die op onze website staan vind u ook bij ons in de showroom in Neede. Hier heeft u keuze uit ruim 20 verschillende modellen om goed te kijken wat bij u past binnen uw budget. Deze kunnen zowel binnen als buiten uit geprobeerd worden. Wilt u graag een rollator via de website bestellen en advies van  1 van onze rollator specialisten ?

Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken