Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
24 okt 2015

Welke douchestoel of douchekruk is geschikt voor mij?

Steeds meer mensen hebben een douchestoel nodig. Dit heeft er mee te maken dat mensen steeds langer thuis blijven wonen . Maar wanneer weet u nu welke douchestoel geschikt is voor u? Kunt u beter een douchestoel aanschaffen, of een douchekruk?

Het grote verschil tussen een douchestoel en douchekruk is vaak dat een douchestoel kolossaler is en dat een douchekrukje wat minder ruimte in beslag neemt. Nu heeft u aan een douchestoel wel meer steun , aangezien daar rug en armleuningen opzitten. Bij sommige krukjes zitten er tegenwoordig ook al opstaande handvaten op zodat u makkelijker omhoog kunt. Wilt u een douchestoel die makkelijk weg klapt en weinig ruimte in beslag neemt kies er dan 1 die aan de wand gemonteerd kan worden. Bent u moeilijk te been dan kunt u beter voor een verrijdbare douche/toiletstoel kiezen.

Waar moet U opletten bij aanschaf van een douchestoel of douchekruk?

Let bij de aankoop van een douchestoel of douchekruk altijd op dat deze in hoogte verstelbaar is en voorzien van antislip doppen . Zo kunt u makkelijk uw ideale zithoogte instellen en is uw veiligheid gewaarborgd. Bij douchestoelen en krukken die aan de wand gemonteerd worden is dit natuurlijk niet aan de orde.
Let ook op dat u een douchestoel van kwaliteit koopt, er zijn zat goedkope aanbieders van krukjes en stoelen, maar wilt u nu echt ongelukken krijgen door een paar tientjes te bezuinigen? Een douchestoel of kruk moet stevig en stabiel zijn en u moet er blind op kunnen vertrouwen. Kies daarom ook altijd een aanbieder die hier in gespecialiseerd is en koop niet ergens zomaar een douchestoel omdat hij zo mooi goedkoop is . Het gaat ten slotte om uw eigen veiligheid.

Etac Swift Douchestoel

Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de Etac douchestoel Swift. Niet de goedkoopste douchestoel maar wel 1 me veel mogelijkheden. Zo kunt u de Etac swift douchestoel zelf op wens maken. U gebruikt hem als een douchestoel, een douchekruk, een douchekruk met rugleuning of een douchekruk met armleuning. Dit kunt u elke keer zelf aanpassen. Ook is de stoel 1 van de stevigste en stabielste douchestoelen op de markt. Met zijn antislip doppen die zich ook nog aanpassen aan oneffenheden in de vloer onderscheidt deze douchestoel zich echt. Uiteraard is deze ook in hoogte te verstellen.

Douchestoel of douchekruk aan de muur

Kiest u voor een douchestoel met wandmontage, let u dan goed op welk gewicht de stoel kan hebben en van welk materiaal de stoel is gemaakt. Let u ook goed op dat deze met de juiste materialen (RVS schroeven ) word gemonteerd . Ook de muur waar deze op gemonteerd wordt mag geen tussen wandje zijn. Wilt u extra ondersteuning bij een douchestoel aan de muur dan kunt u beter kiezen voor een stoel met een poten set, of een stoel war later eventueel nog een extra poten set onder kan. Een goed en degelijk merk van douchestoelen aan de muur is Linido. Deze staan garant voor kwaliteit.

Met een douchestoel aan de muur heeft u natuurlijk het voordeel dat deze makkelijk op te klappen is en dat een ander er met douchen geen hinder van heeft.

Ik hoop dat u van deze blog weer iets wijzer bent geworden en de juiste keuze kunt maken.

 

Welke douchestoel of douchekruk is geschikt voor mij?

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken