Rolstoel kopen ? Waar moet ik op letten ?

U kunt zomaar opeens wat krijgen waardoor u een rolstoel nodig heeft. Als u voor een langere periode een rolstoel nodig heeft dan is een leen rolstoel niet geschikt. U kunt dan beter overgaan op de aanschaf van een rolstoel. De Totale Zorgwinkel heeft een aantal oplossingen waardoor het dagelijks leven weer een stuk makkelijker wordt. In dit artikel geven wij informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een rolstoel. Rolstoel kopen, lees hieronder meer...

Rolstoel kopen ?  Hier vind u informatie waar u op moet letten

 

U kunt zomaar opeens wat krijgen waardoor u een rolstoel nodig heeft.  Als u voor een langere periode een rolstoel nodig heeft dan is een leen rolstoel niet geschikt. U kunt dan beter overgaan op de aanschaf van een rolstoel. De Totale Zorgwinkel heeft een aantal oplossingen waardoor het dagelijks leven weer een stuk makkelijker wordt. In dit artikel geven wij informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een rolstoel. Rolstoel kopen

Lichtgewicht rolstoelTransport rolstoel grootwiel Duwwagen transport rolstoel

 

Verschillende soorten rolstoelen

 

Er zijn verschillede soorten rolstoelen:
 

Handbewogen rolstoelen
 

De groot wiel rolstoelen (zelfbewegers) hiermee kunt u uw eigen rolstoel in beweging brengen en    ook door iemand anders geduwd worden.
 

De klein wiel rolstoel (duwwagens) hiermee wordt u door iemand anders geduwd en deze heeft ook de beschikking over de remmen aan de achterzijde.
 

Elektrische rolstoelen, deze worden voortbewogen door een elektrische motor doormiddel van een joystick

Rollator en rolstoel in 1 : Het grote voordeel van deze variant is dat de persoon waar het om gaat zo ver mogelijk kan lopen als hij/zij kan en dat er geen rekening met de terug weg hoeft gehouden te worden, aangezien de rollator zeer snel en makkelijk naar een rolstoel kan worden omgetoverd.  Tevens scheelt het dat er met vervoeren maar 1 product meegenomen hoeft te worden. 

 

Waar moet u rekening mee houden?

 

Opvouwbaar : Nu zijn alle rolstoel in ons assortiment opouwbaar, maar het is wel een punt om rekening mee te houden, een opvouwbare rolstoel is makkelijk te vervoeren en vergroot het gemak om er even op uit te gaan. Bij de meeste rolstoelen kan ook nog de rugleuning worden weggeklapt en de beensteunen en wielen worden verwijderd zodat het een heel compact pakketje word dat in iedere auto past. Als een rolstoel vaak vervoerd moet worden is het ook verstandig om voor een lichtgewicht rolstoel of duwwagen te gaan. Deze is dan makkelijk te tillen en ook met het rijden zult u hier gemak van ondervinden.

 

De maten van een rolstoel:

Bij de aanschaf van een rolstoel moet u goed naar de zitdiepte en zitbreedte kijken aan de hand van uw eigen lichaam. U moet toch comfertabel kunnen zitten in de rolstoel. Voor de juiste maat kunt u met een meetlint de breedte van de heupen opmeten plus de gewenste beweegruimte in de rolstoel. Let op de bewegruimte in een rolstoel moet ook niet te veel zijn anders  gaat u vaak scheef zitten in de rolstoel.  Houd u wel rekening dat u in de winter vaak wat dikkere kleding aan heeft .  Daarnaast kan ook een rolstoelkussen voor meer comfort zorgen. Ook hier kunt u aan de hand van de rolstoel maat een kussen voor vinden. Er zijn verschillende rolstoelkussens met verschillende eigenschappen. Vaak als u een rolstoelkussen voor een extra steuntje en comfort zoekt dan volstaat een koudschuimkussen prima.
 

Voetsteun instellen:

 
Bij al onze rolstoelen en duwwagens kunt u de voetensteun op maat instellen.  Zodat u niet met de knieeen te hoog opgetrokken zit maar ook niet dat de zitting te strak in u knieholte zit. Er moet altijd ongeveer een vinger tussen de knieholte en de zitting passen.
 

Armsteunen :

Bij verschillende modellen zijn de armsteunen instelbaar.  Zo kunt u gemakkelijk de voor u gewenste houding van de armen aannemen

Gaat u vaak met een taxi bus op openbaar vervoer zorgt u er dan voor dat er ook een transportoog aan de rolstoel zit waarmee deze veilig kan worden vastgezet .

Heeft u nog vragen over een bepaald type rolstoel of wilt u graag advies op maat dan kunt u gerust contact met ons opnemen via info@totalezorgwinkel of 0544-487710 of loopt u binnen in onze thuiszorgwinkel in Neede of Lichtenvoorde.  Er is altijd wel een rolstoel die bij u past.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »