Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
23 sep 2020

Een Lichtgewicht Rollator Kopen

U bent u zoek naar een lichtgewicht rollator. U zult tijdens uw zoektocht merken dat hier veel in wordt aangeboden en dat er veel verschillende soorten van zijn.Hoe zorgt u er nu voor dat u de juiste lichtgewicht rollator voor u gaat aanschaffen ? Het beste kunt u altijd eerst bij u zelf beginnen, ieder mens is immers anders. Vraag u zelf af waar u de rollator voor wilt gebruiken ? Voor binnen of buiten ? Of voor allebei ? De meeste rollators zijn geschikt voor binnen en buiten maar er zijn ook speciale binnen rollators die absoluut niet voor buiten geschikt zijn.

Heeft u pijn of reumatische klachten ? Of rijd u vaak over ongelijke en hobbelige ondergronden ? Ga dan voor een rollator met dempings banden. Dit zijn anti-lek banden met een hoog absorberend schok gehalte die zorgen voor het meeste comfort tijdens het wandelen.

Ook uw eigen gewicht speelt een rol. De meeste kwaliteit ‘s rollators kunnen een gewicht van 130 of 150 kg hebben. Dit hoeft niet altijd alles over uw eigen gewicht te zeggen maar deze rollators hebben wel de sterkste frames met de langste levensduur en laten dan ook de minste trillingen van de ondergrond door. Een rollator gebruik je immers elke dag en het is fijn dat deze op de lange duur ook stevig blijft.

Ook het gewicht van de rollator speelt een rol, niet alleen bij het in en uit tillen van de auto maar ook bij elke hoge drempel, stoeprand en het draaien met de rollator komt u het gewicht tegen. De meeste lichtgewicht rollators zitten tussen de 6,5 en 8,5 kg. Wilt u echter nog lichter dan kiest u voor een lichtgewicht carbon rollator. Deze wegen tussen de 4,8 en 5,5 kg en zijn voor bijna iedereen te tillen . Ook is carbon een zeer sterk materiaal wat goed de trillingen van de ondergrond verminderd en zijn de carbon rollators altijd uitgevoerd met soft banden voor extra demping. Een nadeel van carbon is dat het qua aanschaf een stuk duurder zit dan de aluminium rollators. Wel heeft carbon een lange levensduur wat er voor zorgt dat u niet na een paar jaar weer een nieuwe hoeft aan te schaffen.

Ook het inklappen van de rollator speelt een rol. Nu kunnen de meeste rollators simpel worden opgevouwen met een koord op de zitting tot een klein pakket dat makkelijk te vervoeren is . De Topro Oddysse rollator en de Multimotion Double zijn zowel horizontaal als verticaal op te vouwen en zijn dus dubbel opvouwbaar wat zeer geschikt is voor de kleinere auto of als u op reis gaat.

Welke Lichtgewicht Rollators Hebben Wij In Ons Assortiment ?

Wij hebben in alle prijsklasse verschillende rollators in ons assortiment. Als ik van de aluminium lichtgewicht rollators de beste moet aanbevelen dan kunt u het beste voor de Topro Troja of Topro Olympos gaan. De Olympos heeft hierbij grote soft banden wat nog makkelijker over oneffenheden rijd. Hoe groter de band hoe makkelijker het loopt. Ook de Rehasense Server met softbanden is een rollator van hoge kwaliteit met het hoogste comfort en lange levensduur.

Zoekt u naar het aller lichtste wat er van een rollator te krijgen is ? Dan is de By Acre Carbon rollator met 4,8 kg of de Rehasense Server SF Carbon met softbanden 5 kg waarschijnlijk iets voor u.

Kwaliteit van een Rollator

In ons assortiment hebben wij alleen rollators die uitvoerig getest zijn en zorgen voor een lange levensduur. Online of in bepaalde supermarkten zijn vaak goedkope rollators te krijgen die heel wat lijken . Als u de rollator voor minder dan een jaar nodig heeft is dit ook geen probleem maar vaak naar een jaar zien wij dat deze rollators al helemaal op zijn , versleten en gammel en zorgen voor meer ongemak dan gemak en dat kan niet de bedoeling zijn van een rollator. Ook voor de juist loophouding is het belangrijk dat uw rollator in goede conditie is en dat u hier geen lichamelijke ongemakken van krijgt. Ook financieel wordt het uit eindelijk een stuk duurder als u om de haverklap een rollator moet aanschaffen die niet kan tippen aan het comfort van de hierboven beschreven rollators .

Rollator Online Kopen Of In De Winkel ?

Online kunt u zich goed inlezen in de eigenschappen van de rollator, wij kunnen u ook telefonisch adviseren welke rollator goed bij u past en welke geschikt is . Ook met het afstellen van de juiste hoogte kunnen wij u helpen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt krijgt u de rollator in de meeste gevallen kant en klaar thuis gestuurd en kunt u deze meteen gebruiken. Wilt u deze thuis goed testen ? Zorg dan dat u geen beschadigingen aan de rollator maakt en dat deze niet vies wordt. Dan heeft u mocht deze niet bevallen 14 dagen de tijd om deze retour te sturen en eventueel een andere te bestellen of u krijgt deze weer gecrediteerd. Al onze rollators kunt u hier vinden : Lichtgewicht Rollator

Rollator Uitproberen In Onze Showroom

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken