Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
6 sep 2021

Lichtgewicht Rollator Inklapbaar

U bent aan het kijken om een lichtgewicht rollator te kopen die makkelijk inklapbaar is om te vervoeren. Een lichte rollator heeft als voordeel dat deze makkelijk op te tillen is maar ook tijdens het lopen komt u het gewicht vaak tegen. Een lichtgewicht rollator is dus ook makkelijk hanteerbaar en te maneuvreren.

Verschillen in materiaal van de rollator

Voorheen bestonden de lichtste rollators altijd uit aluminium en was dit het lichtste wat er op de markt verkrijgbaar was. Nog steeds zijn deze als lichtgewicht rollator verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met een gewicht tussen de 6,8 en 8,9 kg. Hier bij zit er veel verschil in stevigheid, verschillende banden groot of klein, of speciale dempings banden. Het beter het kruisframe en de dempingsbanden hoe comfortabeler u loopt en hoe minder trillingen van de ondergrond u voelt.

Nu zijn er sinds 2020 ook rollators van carbon op de markt die nog weer extra licht zijn en waar het frame van de rollator uit carbon is gemaakt. Carbon is een zeer licht en zeer sterk materiaal. Deze rollators zijn vaak standaard uitgevoerd met zachte dempingsbanden en een zeer stevig kruisframe. Carbon zorgt ervoor dat de rollator extra licht is en de lichtste carbon rollator heeft maar een gewicht van slechts 4,8 kg wat voor iedereen goed te hanteren is . Niet alleen met het tillen maar ook tijdens het lopen komt u dit gewicht weer tegen. Het nadeel van een carbon rollator is dat de aanschaf prijs een stuk hoger ligt aangezien carbon een duurder materiaal is . Een overzicht van onze carbon rollators vind u hier : Carbon rollator

 

Inklapbare rollator

Alle rollators zijn inklapbaar en te vervoeren . Alleen de 1 is de ander niet en klapt soms onhandig in of u moet een rare houding aannemen. De meeste rollators klappen tegenwoordig met de handvatten naar elkaar toe door de zitting omhoog te klappen. Zo zijn  ze klein en compact om te vervoeren en kunt u de rollator binnen 2 seconden opvouwen of weer uitvouwen.

Showroom met rollators

Onze grote assortiment rollators hebben wij niet alleen maar online staan maar ook in onze showroom. Dus wilt u graag eerste de rollator proberen en uitleg hebben over deze rollator dan kunt u natuurlijk langs komen in onze showroom tijdens openingstijden van Dinsdag t/m Zaterdag. Besteld u online ? Dan kunt u natuurlijk de rollator thuis uitproberen en mocht deze niet bevallen weer terug sturen binnen 14 dagen. Wel onder behoud dat de rollator schoon en onbeschadigd is . U kunt deze thuis uitproberen zoals u dit in een winkel ook zou doen.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

Totale Zorgwinkel

Russchemorsweg 38

7161 RT Neede

Lichtgewicht Rollator Inklapbaar

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken