Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
8 feb 2023

Rollator Opvouwbaar

Vaak als mensen bij ons binnenkomen geven ze aan dat ze graag een rollator willen die opvouwbaar is . Nu is tegenwoordig elke rollator wel opvouwbaar alleen de manier waarop deze opvouwbaar zijn zit wel een verschil in. Bij de rollator van “vroeger ” vouw je de achter wielen naar de voorwielen toe waarbij je bij de hedendaagse rollator de linker wielen naar de rechter wielen toe vouwt . Dit gaat veel eenvoudiger met een simpele trek aan het koord op de zitting van de rollator en de rollator is veel compacter om te vervoeren. Dit zijn ook meteen de lichtgewicht rollators. Ook heb je tegenwoordig nog dubbel opvouwbare rollators die je zowel van links naar rechts als van voor naar achter op kunt vouwen zodat deze zelfs in de allerkleinste auto’s passen. Al onze rollators opvouwbaar vind u hier : Rollator Opvouwbaar 

Rollator opvouwbaar van voor naar achter

De rollator van vroeger is de wat zwaardere maar zeer stabiele rollator waarbij je een klem aan de onderzijde moet ontgrendelen en zo de rollator kunt opvouwen. Vaak zijn deze wel wat zwaarder en onhandiger om te hanteren. Wel zijn met deze rollator veel aanpassingen mogelijk en kan deze bijvoorbeeld uitgevoerd worden met onderarmschalen of extra breed en extra stevig voor een wat zwaarder persoon.

Lichtgewicht Rollator Opvouwbaar

De meeste rollators van deze tijd zijn allemaal lichtgewicht en makkelijk opvouwbaar. Natuurlijk zitten er per rollator nog wel veel verschillen in de kwaliteit en stabiliteit van de rollator en hoe lang deze zich goed houd. De grote verschillen zitten er in de gebruikte materialen van het kruisframe, het type banden en handvatten. Een merk als Topro houd zich bijvoorbeeld veel langer goed dan een voordeliger merk en geeft het hoogste comfort op de markt. Natuurlijk zit er ook een verschil in prijs per type rollator . Een carbon rollator is bijvoorbeeld weer veel lichter en sterker maar het materiaal is ook een stuk duurder in aanschaf. Deze rollators zijn al wel standaard uitgerust met speciale comfort banden die de trillingen van de ondergrond goed dempen tijdens het lopen en niet lek kunnen.

Lichtgewicht Rollator Dubbel Opvouwbaar

Een dubbel opvouwbare rollator is net zoals de rollator hierboven van links naar rechts op te vouwen maar ook nog een keer van voor naar achteren zodat deze zeer compact en makkelijk hanteerbaar wordt. Zo neemt deze weinig ruimte in beslag in de auto en past deze zelfs in de kleinste auto’s om te vervoeren. Ook is dit ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie in het vliegtuig . De rollator kan dan eventueel compact in een beschermtas worden vervoerd.

Showroom Met Rollators

Wilt u liever niet online bestellen maar graag eerst wat verschillende rollators uitproberen in onze showroom ? Dan is dit mogelijk . Wij zullen u adviseren in de verschillen per rollator en u kunt deze zowel binnen als buiten rustig uitproberen. Ook zullen wij de rollator op de juiste hoogte voor u afstellen zodat u de juiste loophouding achter de rollator heeft. Bent u niet in staat om langs te komen in onze showroom maar wilt u wel graag eerst advies voordat u een rollator gaat bestellen via onze website ? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice zodat wij u zo goed mogelijk telefonisch kunnen adviseren.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken