Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
17 jan 2023

Toiletbeugels, toiletsteunen of toiletverhogers ? Waar kiest u voor ?

Voor het toilet zijn er meerdere hulpmiddelen mogelijk wanneer u extra steun nodig heeft bij het opstaan. Vaak wordt er gedacht aan een wandbeugel, deze zijn eigenlijk ook overal te plaatsen in huis bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken of voor in de slaapkamer. De wandbeugels zijn er in staal, aluminium of kunststof en worden geleverd incl. schroeven en pluggen en dienen aan de muur gemonteerd te worden. De afmetingen variëren, ze zijn verkrijgbaar vanaf 30 cm t/m 80 cm lang. Voor in het toilet wordt vaak een afmeting van 30 cm of 40 cm gebruikt.
Ook zijn er wandbeugels op zuignap dit voor als u liever niet wilt of kunt boren, er zijn hiervan ook welke met een indicator erop. De indicator geeft aan wanneer de wandbeugel met zuignap goed hangt. De tegels dienen altijd schoon en vetvrij te zijn voor het plaatsen en moeten geplaatst worden op een gladde tegel (niet in de voegen). Let echter wel op: de wandbeugel op zuignap dient naar verloop van tijd altijd herzien te worden of deze nog stevig en stabiel vast zit!

Een overzicht van de wandbeugels vind u hier : Wandbeugels

Toiletbeugels

Voor het toilet zijn er ook toiletbeugels, deze zijn langer dan de wandbeugels en worden vaak naast het toilet gemonteerd en zijn tevens opklapbaar. Zo’n toiletbeugel moet ook aan de muur gemonteerd te worden, schroeven en pluggen worden meegeleverd. Een opklapbare toiletbeugel kan aan 1 kant gemonteerd of u kunt kiezen om er twee te nemen, aan beide kanten voor optimale steun bij het opstaan.

Zoekt u een toiletbeugel die opklapbaar is en aan de muur bevestigd wordt ? Deze vind u hier : Toiletbeugels opklapbaar

Toiletbeugels bevestigen zonder te boren

Mocht u liever niet willen boren of wanneer dit geen optie is zijn er voor het toilet ook andere mogelijkheden. Een toiletsteun is dan ideaal, hiervan hebben wij 2 modellen in het assortiment die eenvoudig over het toilet te plaatsen zijn en kunt u instellen op gewenste hoogte. Hierbij heeft u gelijk aan beide kanten steun en kunt u zich gemakkelijk opdrukken. Het ene model hiervan betreft een opvouwbare variant zodat de toiletsteun ook gemakkelijk mee te nemen is.

Een andere optie is dan nog de Liddy toiletsteun, deze wordt onder de toiletbril bevestigd in de bestaande gaten van het toilet. Hierbij hoeft u dus ook niet in de muur of vloer te boren en kunt u de schroeven gebruiken waarmee de bestaande toiletbril is gemonteerd. De toiletsteun Liddy neemt weinig ruimte in beslag en hierbij heeft u ook aan beide kanten steun waardoor u zich gemakkelijk kunt opdrukken. Eventueel is hierbij nog een extra verlengde poten-set bij te bestellen wanneer het toilet hoger is.

Toiletsteunen zonder te boren zij :

 

Toiletbril of toiletverhoger met armleuningen

Het is ook mogelijk om voor een complete toiletbril met armleuningen of een toiletveroger met armleuningen te kiezen. Deze wordt ook zonder te boren op het toilet gemonteerd, in de huidige gaten van uw toilet wanneer de bestaande bril verwijderd wordt. De armleggers zijn opklapbaar dit maakt het ook mogelijk om een zijdelingse transfer te maken.

Wanneer u het liefst ook tegelijk uw toilet wilt verhogen d.m.v. een toiletverhoger is deze ook verkrijgbaar incl. armleuningen.
Wij hebben 2 verschillende toiletverhogers incl. armleuningen in ons assortiment. Worden beiden compleet met bril en deksel geleverd. De hoogte van de toiletverhoger is instelbaar.
Het voordeel van een toiletbeugel, toiletsteun of een toiletverhoger met armleuningen is het omhoog drukken ervan, dit kost minder kracht en moeite dan het optrekken aan een wandbeugel. Tevens is dit ook beter voor u gewrichten omdat deze minder belast worden bij het omhoog drukken dan bij het optrekken.

Onze toilet verhogers met armleuningen en toiletbril met armleuningen vind u hier : Toiletverhoger met armleuning

Showroom en klantenservice

Wilt u graag advies over de aanschaf van een toiletbeugel of toiletverhoger met armleuningen ? Dan kunt u rustig contact opnemen met onze klantenservice of langs komen in onze showroom. Onze medewerkers zullen samen met u bekijken wat het beste bij uw situatie past. Al onze toiletverhogers en toiletsteunen zijn standaard op voorraad en worden voor 15.00 besteld dezelfde dag nog verzonden. Bij een bezoek aan de showroom kunt u deze meteen meenemen.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken