Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
4 dec 2019

Warm De Winter Door In Je Rolstoel Of Scootmobiel

De koude dagen zijn weer van start gegaan en  dan kan het ijzig koud worden met veel wind. In een rolstoel of scootmobiel zit je vaak stil en heb je het vaak koud. Goed voorbereid op pad gaan is dus belangrijk om lekker warm te blijven. We geven u hieronder enkele tips en hulpmiddelen voor op de scootmobiel of in de rolstoel om lekker warm de winter door te gaan.

Warm aankleden

Warm aankleden lijkt logisch maar vaak is een dikke winterjas niet voldoende om warm te blijven in een rolstoel of scootmobiel. Vandaar dat er verschillende poncho’s en beenkleden zijn die waterafstotend, gevoerd en wind dicht zijn. Nu zijn dit vaak niet de meest elegante poncho’s en kleden maar wel functioneel. Nu wil men ook wel eens wat anders wat er stijlvol uitziet en lekker warm afkleed.

De Fleece Rolstoel Poncho / Scootmobiel Poncho

Deze fleece poncho is ontworpen op design en functionaliteit. De poncho kleed namelijk prachtig af is zeer lekker warm en is functioneel door zijn korte achterzijde en lange voorkant. Zo hoeft de rolstoel gebruiker niet uit de rolstoel en kan de fleece poncho eenvoudig worden aan gedaan. De voorzijde wordt afgesloten met klittenband wat afgedekt is met knoopjes zodat dit op een sierlijke sluiting lijkt.

Voor meer informatie over deze fleece rolstoel poncho klik hier.

Kleed U tijdens de echt koude dagen aan in laagjes in uw rolstoel of scootmobiel

Je warm aankleden in laagjes zorgt voor de beste manier om u zelf warm te houden. Maak dit echter niet te gek aangezien veel lagen kleding niet comfortabel zit en beperkt in bewegings vrijheid. U kun het beste de eerste laag beginnen met thermo ondergoed, dit sluit goed aan op uw lichaam en zorgt ervoor dat vocht goed weg kan. Als u namelijk gaat zweten krijgt u het namelijk sneller koud. De tweede laag adviseren wij uw normale hemd of shirt te dragen met daarover uw dagelijkse kleding. Tijdens de echt koude dagen is het verstandig om uw jas onder uw scootmobiel of rolstoel poncho te doen . Is het echt nat weer zorg dan dat de laatste laag wind en waterafstotend is . Hier zijn verschillende poncho’s en beenkleden in te krijgen die fleece gevoerd zijn en wind en waterdicht. De fleece stof zorgt namelijk dat de warmte binnen blijft en dat vocht afgevoerd kan worden. Dit is in de rolstoel of scootmobiel de effectiefste manier om de kou tegen te gaan. In ons assortiment hebben wij veel verschillende oplossingen aan poncho’s en beenkleden. Deze kunt u hier vinden : http://www.totalezorgwinkel.nl/zoeken/splash

Bescherm ook uw hoofd, nek en handen in de rolstoel

Natuurlijk is het goed om een hoofdmuts, sjaal en warme handschoenen te dragen als u naar buiten gaat. Een goede wintermuts is zeer belangrijk, zorg voor een muts die winddicht is en ademend vermogen heeft. Een goed sjaal is een must aangezien u z’n 30 a 35 % van de warmte kunt verliezen via uw nek.

Niemand is gek op koude verkleumde handen, maar tussen handschoenen en handschoenen zit nog al een verschil. Leer is een ideaal middel voor handschoenen, leren handschoenen zijn wind en waterdicht en geven veel warmte. Ideaal als u snel last heeft van koude verkleumde handen.

Bent u zelf een actieve rolstoel gebruiker ? Dan moet u ook een goede grip hebben met de handschoenen en ze moeten warm en comfortabel zijn. Dan is bij uitstek de juiste keus de Revara leren winter handschoenen. 

De Revara Sports Winter Handschoenen zijn wind en waterdicht, geven veel warmte en hebben winddichte aansluiting om de pols. De binnen zijde is op verschillende plekken verstevigd en voorzien van extra grip.

Warme voeten

Wie heeft er geen hekel aan ? Koude verkleumde voeten, als uw voeten koud zijn voelt alles koud. Zorg daarom voor de juiste winterschoenen die goed afsluiten. Voor extra warme voeten zou u Peter Angora Warmte sokken in de schoenen kunnen dragen die een goed isolerende en vocht afvoerende werking hebben . De sokken gemaakt van Angora wol zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die vaak last hebben van koude voeten en een slechte doorbloeding in de voeten. Als aller laatste kunt u er nog voor kiezen om een schootskleed of beenzak te gebruiken . Dit dekt vaak uw hele onderlichaam af en zijn speciaal voor rolstoel en scootmobiel ontwikkeld. Voor rolstoel zijn er speciale uitvoeringen die eenvoudig onder de voetenplaat te klemmen zijn of die u onder uw voeten kunt klemmen. Daarnaast zou u ook nog elektrische inlegzolen kunnen gebruiken die de warmte onder uw voeten afgeven.

 

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken