Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
26 jan 2023

Wat is een sta op stoel ?

Vaak heeft u wel eens van een sta op stoel gehoord, maar wat doet deze nu precies en wat zijn de verschillen in merken, motoren en kwaliteit ? In dit stuk zullen wij u uitleg geven over de verschillen en wat een sta-op stoel nu eigenlijk doet. U kunt hierbij denken aan de verschillen in kwaliteit, aantal motoren en gebruikte materialen van een sta op stoel.

Wat is een sta op stoel ?

Vaak krijgen wij de vraag , wat is een sta op stoel ? Een sta op stoel is een elektrisch verstelbare stoel die ook beschikt over een functie die u helpt makkelijk op te staan. De stoel kantelt naar voren en omhoog zodat u het eerste stuk  met opstaan uit de knieën niet zelf hoeft te doen en u praktisch al redelijk rechtop staat. Dit zorgt ervoor dat u uw polsen , armen en knieeen bijna niet hoeft te belasten en dat het opstaan zeer makkelijk gaat. Afhankelijk van het aantal motoren kan een sta-op stoel geheel elektrisch met een afstandsbediening versteld worden. De meest voorkomende sta stoelen hebben allemaal 2 of 3 motoren onder de stoel zitten. Deze leveren het meeste gemak en comfort. Bij een stoel met twee motoren kunt u onafhankelijk van elkaar de rugleuning, voetenbank en de sta-op functie bedienen. Bij een 3 motorige staop stoel heeft u ook nog een unieke kantelfunctie waardoor u de hele stoel naar achteren kunt kantelen en de druk op uw lichaam kunt veranderen zonder dat u bijvoorbeeld in de stoel hoeft te liggen. In deze positie kunt u zelf de rugleuning nog naar wens instellen. Tevens wordt een 3 motorige sta-op stoel geheel op maat naar uw lichaam ingemeten zodat deze een perfecte zit heeft. Hiervoor hebben wij een speciale inmeetstoel die exact de maten van uw lichaam op meet.

Voordelen Van Een Sta Op Stoel

 

 • Helpt u makkelijk opstaan
 • Ontlast uw gewrichten
 • Zorgt voor zelfredzaamheid
 • Een maatwerk stoel geeft het hoogste zitcomfort
 • In veel kleuren stof / leer verkrijgbaar
 • Snelle levering ook mogelijk
 • Werkt ook als een normale relax stoel
 • Onafhankelijk te verstellen
 • Werkt met een eenvoudige en overzichtelijke afstandsbediening

Merken sta op stoelen

Er zijn veel verschillende soorten merken sta op stoelen op de markt verkrijgbaar. Elke stoel kan een verschillend aantal motoren hebben waar we hierboven al hadden aangegeven dat een 1 motorige stoel eigenlijk niet geschikt is in gebruik. Wel zijn deze stoelen vaak een stuk voordeliger door het gebruik van de mindere materialen en 1 motor. Kijk buiten het aantal motoren ook goed naar de gebruikte materialen aangezien een stoel ook een goede zitondersteuning moet geven die jaren mee gaat. Als u ouder wordt brengt u namelijk steeds meer tijd in uw stoel door.

Beste merk

Het beste merk van een sta op stoel is zonder twijfel Fitform. Geen enkele fabrikant of ander merk kan hier aan tippen. Alles in deze stoel is gemaakt van de beste materialen wat zorgt voor het hoogste comfort voor uw lichaam. Het is ook niet voor niks dat een Fitform stoel een 10 jarige garantie heeft. Een Fitform sta op stoel wordt ook geheel op maat naar uw lichaam ingemeten en is standaard voorzien van 3 motoren zodat u deze stoel in elke gewenst positie kunt stellen en dze is voorzien van een unieke kantelstand. Ook heeft deze standaard een verstelbare opblaasbare lendesteun die u extra ondersteuning in de onderrug geeft. Bekijk onze Fitform sta-op stoelen

Fitform sta-op stoel

Hieronder enkele voorbeelden van onze Fitform sta-op stoelen

Andere kwalitatieve hoogwaardige merken

Aangezien Fitform wel een prijzige stoel is is dit niet voor iedereen te betalen en zijn er natuurlijk ook nog voordelige alternatieven die kwalitatief net onder de Fitform stoelen zitten maar zeker u de juiste ondersteuning en comfort geven. Door onze jaren lange ervaring hebben wij deze merken door geselecteerd en kunt u met een sta op stoel van Doge of ons eigen huismerk TZ er van op aan een stoel aan te schaffen die voor de lange periode een goede ondersteuning geeft zodat u een hoogwaardig zitcomfort heeft. Bij de stoelen van Doge worden deze ook op maat ingemeten en zijn deze voorzien van motoren. Onze eigen lijn sta op stoelen zijn voorzien van 2 motoren en hebben vaste afmetingen van de stoel. Deze zijn hierin tegen wel weer een stuk voordeliger en al verkrijgbaar vanaf 1295,-

Doge sta-op stoelen

Enkele voorbeelden van onze Doge sta-op stoelen

TZ Sta-op stoelen

Hieronder enkele voorbeelden van onze TZ sta-op stoelen

Eetkamerstoel met sta op functie

Zit u vaak aan de eettafel en heeft liever daar een eetkamerstoel met sta-op functie ? Dan is dit ook mogelijk. Deze stoelen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar in de stof / leer kleur die u wenst. Deze eetkamer stoelen zijn voorzien van een sta-op zitting . Deze kantelt omhoog zodat u makkelijker kunt op staan.

Tips Voor aankoop Van Een Sta Op Stoel

 • Kies een stoel met een goede ondersteuning
 • Kies voor 2 of 3 motoren
 • Kies voor een verstelbare neksteun met hoofdkussen
 • Pas de stoel of laat uw maat opmeten in een erkende winkel
 • Zorg voor een juiste hoogte van de armleggers of een stoel met verstelbare armlegger
 • Kijk goed naar de lengte van de voetenbank
 • Zorg voor de juiste zitdiepte en zithoogte
 • Kies voor een lendesteun in hoogte verstelbaar

Showroom

Wilt u onze showroom bezoeken en eens kijken of er een sta-op stoel is die bij u past ? Wij meten u lichaam op maat op zodat de stoel altijd bij past of dat wij de stoel op maat naar uw lichaam maken. U kunt bij ons binnenlopen zonder afspraak op Dinsdag t/m Zaterdag.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken