Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
1 dec 2021

Welke Wandelstok Past Bij U?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende wandelstokken te verkrijgen met verschillende eigenschappen. Ook zijn er wandelstokken van mindere kwaliteit en van de juiste ( veilige ) kwaliteit. Voor u is dit lastig te onderscheiden vanaf een afbeelding of tekst op internet. Bij aanschaf van een wandelstok is het vaak goed om te kijken of er ook een winkel achter zit die daadwerkelijk ook de wandelstok in de handen heeft en hier verschillende aspecten vanaf weet . Zo weet u zeker dat het niet alleen een doorgeefluik is en dat er gefilterd wordt op kwaliteit. Met onze ervaring van 15 jaar in onze winkel weten we ondertussen goed welke merken en types wandelstokken goed zijn en welke niet . Zo kunt u met vertrouwen een wandelstok aanschaffen en veilig gebruiken. Wel zijn er veel verschillende types in gebruik en uitvoering. Hieronder gaan we er iets verder op in

Opvouwbare Wandelstok Of Vaste Wandelstok

Veel mensen willen graag een opvouwbare wandelstok zodat deze makkelijk in de auto, fietstas of mandje mee genomen kan worden of zodat deze compact thuis kan worden opgeborgen. De ander wil graag een vaste zodat deze stevig in 1 geheel blijft Maar tussen de opvouwbare en vaste wandelstokken zit ook nog verschil . De grootste verschillen zitten in handvatten, stevigheid en hoogte verstelling.

Handvat

Door de keuze uit verschillende handvatten kunt u goed bekijken welke het beste bij u past, zo kunt u vaak kiezen uit de volgende handvatten :

Klassiek houten handvat

Dit handvat is gemaakt van beuken hout en geeft een mooie uitstraling aan de wandelstok. Dit handvat geeft geen demping maar kan wel in beide handen gebruikt worden. Heeft u verder geen pijnklachten in handen , armen of schouders dan is een klassiek handvat zeer geschikt voor u .

Gel Handvat

Een gel handvat is een wat dikker handvat wat zorgt dat deze makkelijker vast te pakken is . Ook de structuur van het handvat zorgt dat deze niet in de hand kan glijden en goed op de plek blijft. Op het midden van het handvat zit een verdikking met gel erin wat ervoor zorgt dat dit demping geeft en trillingen van de ondergrond absorbeert. Dit handvat is zeer geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen en pijnklachten.

Anatomisch Of Ergonomische Handvat

Anatomische of ergonomische handvatten zijn voorgevormd naar uw hand en zorgen dat de druk van het handvat over uw hele handpalm wordt verdeeld . Teven valt dit handvat lekker in de hand zodat u hier prettig mee kunt wandelen. Door de drukverdeling over de hele handpalm krijgt u minder pijnklachten en meer comfort tijdens het gebruik. Dit handvat is geschikt voor mensen met reumatische en pijnklachten in handen armen en schouders.

Hoogte van de Wandelstok

Elke wandelstok is in hoogte instelbaar zodat u deze kunt afstellen op uw ideale hoogte . Wel zit hier verschil in per wandelstok en sommige wandelstokken hebben verschillende hoogte uitvoeringen. Kijk daarom even goed naar de afmetingen van de wandelstok vooral als u heel lang of heel klein bent. Zo weet u zeker dat de wandelstok qua hoogte bij u past.

Wanneer u rechtop staat met uw armen langs uw lichaam dan dient het handvat van de wandelstok op polshoogte te komen. Zo heeft u de juiste ergonomische hoogte en loopt u niet te krom en ook niet met opgetrokken schouders als de stok te hoog staat.

Kleuren Van De Wandelstok

Er zijn tegenwoordig zoveel kleuren en uitvoeringen beschikbaar zodat u altijd een ruime keus heeft welke kleur u leuk vind. Wel adviseren wij altijd eerst naar het type wandelstok en het soort handvat te kijken en op het laatst te kijken in welke kleur deze wandelstok leverbaar is.

Stevigheid

De meeste stokken zijn allemaal belastbaar tot 114 kg wat voor de meeste mensen ruim voldoende is . De Hugo wandelstokken met gel handvat zijn maar liefst tot 136 kg belastbaar zodat ook een zwaarder persoon hier mee uit de voeten kan.

Advies Over Een Wandelstok

Wilt u graag advies over een wandelstok van 1 van onze medewerkers ? Neemt u dan contact op met onze klantenservice op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl en wij zullen u helpen de juiste keuze te maken.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken