Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
14 apr 2022

Zitkussens / Rugkussens

Er zijn heel veel verschillende soorten zitkussens en rugkussens. Hieronder vindt u meer informatie over de vele variaties zit en rug kussens. We beginnen bij de zitkussens. Zo zijn er bijv. ventilerende zitkussens, wigkussens, draaikussens, ringkussens of AD (anti-decubitus) kussens. Wanneer u bij ons op zoek bent naar een zitkussen komt u voor een uitgebreid assortiment te staan. Welk kussen is nu geschikt voor u en verlicht uw klacht(en)? We laten u in onze showroom graag de verschillende kussens zien en ook uitproberen. Mocht u bij ons uit de buurt komen dan kunt u gerust een twee/drietal kussens op proef meenemen om thuis in u eigen stoel uit te proberen. Vaak merk je pas welk kussen ontlast en verlichting geeft wanneer u er wat langer achtereenvolgens op zit. Besteld u via de webshop dan kunt u ook meerdere artikelen thuis uitproberen door en bijvoorbeeld 2 of 3 te bestellen. Let wel op dat de retourkosten via de webshop voor eigen rekening zijn.

Stuitkussens / Ringkussens

Als u bijv. pijn aan en rondom de stuit heeft zijn er zitkussens met een uitsparing aan de achterzijde. Ook zijn er ringkussens waarbij in het midden van het kussen een opening zit waardoor het midden vlak van het zitgedeelte ontlast wordt. Hiermee wordt de pijnlijke plek ontlast en blijft het vrij om te ventileren en zorgt ervoor dat het niet gaat broeien bij eventuele wonden.

Autokussens

Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar een kussen voor in de auto. Zo is er een wigkussen met een hoek van 5 graden die geschikt is voor een juiste zithouding in de auto en verminderd rugklachten en biedt tevens ontspanning tijdens het rijden. Ook zijn er draaikussens voor in de auto om gemakkelijk een transfer te maken van in en uit de auto. Hier hebben wij drie verschillende kussens van in ons assortiment en zit het verschil in dikte/vorm en de afmetingen. Dit is ook afhankelijk van het soort kuipstoel in uw auto.

AD Zitkussen

Wanneer u een doorzitwond heeft of deze wilt voorkomen zijn er AD-kussens. (Anti-decubitus). Dit zijn medische kussens en werken druk verlagend. Het kussen zorgt voor een optimale drukverdeling en vormt zich naar het lichaam. Deze kussens zijn bedoeld voor mensen die gedurende de dag veel zitten en/of moeilijk van houding kunnen veranderen. Vaak bestaan deze kussen uit een combinatie van gel/schuim of alleen gel en is er een AD luchtkussen. Hier zit een pompje bij waarmee je naar wens het kussen naar stevigheid kunt oppompen.

Rolstoelkussen

Ook zijn er kussens die veelal geschikt zijn voor in een rolstoel.de zo geheten rolstoelkussens. Hier kunnen bijv. goed de ventilerende zitkussens in, dit kussen heeft een open structuur en zorgt hierdoor voor optimale ventilatie. Dit is erg handig wanneer u veelal in de rolstoel zit. De basis koud schuim kussens worden ook vaak gebruikt voor in een rolstoel. Dit kan ook een zijn met antislip aan de onderzijde waardoor het kussen goed blijft liggen en niet makkelijk verschuift. We hebben ook (rol)stoel kussens die in vele verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar zijn zodat u altijd het juiste formaat voor u stoel of rolstoel kunt aanschaffen.

Rugkussens

Wanneer u rugklachten heeft kan een kussen voor in de rug ontlasting geven. Hier hebben wij ook verschillende soorten van in ons assortiment. We hebben bijv. lumbaal rug kussens, dit is een zitsteun die de onderrug ontlast. Er is ook een lordose kussen met verzwaringsband voor de juiste opvulling in de onderrug. Dan is er nog de Defa lendensteun, deze is speciaal ontwikkeld voor in de autostoel en zorgt voor extra ondersteuning. Wanneer u op zoek bent naar een rugkussen welke verstelbaar is, dan is er het Spina Bac rugkussen met een verstelbaar binnenwerk die instelbaar is naar eigen wens. Voor verdere vragen over de verschillende soorten kussens kunt u contact opnemen met onze klantenservice of langs komen in onze showroom.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken