Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
16 jan 2024

Hulpmiddelen om te wassen onder de douche of in bad

De vrijheid om zelfstandig te wonen en u zelf te verzorgen is tegenwoordig mooi om te hebben. U bent niet afhankelijk van de thuiszorg en kunt u zelf goed redden. Maar het kan voorkomen dat het wassen en douchen wat moeizamer gaat en u niet meer goed bij alle plekjes kunt komen. Gelukkig zijn hier genoeg hulpmiddelen voor zodat u veilig en zelfstandig kunt blijven douchen. Sommige washulpmiddelen zijn alom bekend en sommige wat minder en weet niet iedereen dat deze verkrijgbaar zijn. Hieronder zullen we een aantal van die washulpmiddelen uitlichten. Al onze hulpmiddelen zijn voorzien van een MDR keuring en voorzien van een CE keurmerk. Zo weet u zeker dat u een betrouwbaar en veilig hulpmiddel koopt.

Badspons op lange steel

Een badspons op lange steel zijn er in verschillende varianten. Zo heeft u de klassieke badspons die aan een rechte lange steel zit zodat u een groter bereik heeft en minder hoeft te buigen met uw armen. Ook zijn er voorgevormde bad sponsen die een wasbare hoes hebben zodat u deze in de wasmachine kunt wassen na gebruik. De badspons heeft bijvoorbeeld een gebogen steel zodat u met weinig kracht en moeite uw rug kunt wassen. Of bijvoorbeeld een badspons met een ergonomisch handvat zodat deze makkelijk vaste te pakken is voor mensen met reumatische klachten in de handen.

 

Tenenwasser op lange steel

Heeft u moeite om uw tenen en voeten te wassen om dat het bukken wat minder gaat. Een tenenwasser of voetenborstel met tenenwasser is hierbij handig. Deze kunt u staand of zittend gebruiken en zo makkelijk tussen uw tenen en uw voeten schoonmaken . Door de lange steel komt u hier makkelijk bij en hoeft u niet te bukken. Bij een tenenwasser zitten verschillende washandjes die u in de wasmachine kunt wassen.

Antislip in de Badkamer

Na het douchen kan het glad zijn in de badkamer aangezien de tegels vochtig zijn en u voeten nog nat zijn. Daarom is het belangrijk een goede antislip op de badkamervloer te hebben en iig op de tegels waar u staat en overheen loopt. Dit kunt u oplossen met een douche of badmat met antislip maar ook met antislip strip . Zo kunt u een pad maken om over te lopen en waar u onder staat te douchen. Tegenwoordig is er zelfs antislip spray. Deze spray maakt de tegels stroef wanneer deze met vocht in aanraking komen , zo kunt u heel makkelijk de badkamer antislip maken. Deze speciale spray is verkrijgbaar in potjes van 100 ml of 500 ml afhankelijk van de m2 die u wilt behandelen. Na het 1 maal behandeld te hebben blijft de tegel voor jaren stroef om op te lopen zonder dat u dit ziet. U kunt de badkamer ook gewoon schoonmaken zoals u gewend bent.

Douchestoel

Een douchestoel is natuurlijk een alom bekend hulpmiddel om veilig te douchen en zittend u zelf te wassen. Een douchestoel is er in verschillende soorten . Zo onderscheiden wij deze in :

  • Vrijstaande douchestoel
  • Douchestoel muur montage opklapbaar
  • Verrijdbare douchestoel

Een vrijstaande douchestoel heeft het voordeel dat deze in hoogte te verstellen is en dat u deze zowel in de douche als voor de wasbak kunt gebruiken. Een vrijstaande douchestoel is namelijk vrij licht en makkelijk verplaatsbaar.

Een douchestoel die aan de muur zit bevestigd heeft het gemak dat deze niet in de weg staat en makkelijk kan worden opgeklapt tegen de muur zodat deze bij een eventuele andere gebruiker van de douche niet in de weg zit. Ook is het voordeel dat de stoel niet kan schuiven bij het opstaan en gaan zitten aangezien deze stevig zit gemonteerd. Deze stoelen hebben ook een goed water afloop en zijn makkelijk schoon te maken.

Een verrijdbare douchestoel wordt meestal gebruikt i.c.m. een thuiszorg of een mantelzorger die u makkelijk kan verrijden van de douche naar de afdroogplek en vandaar weer makkelijk naar bijvoorbeeld de slaapkamer . Een verrijdbare douchestoel is vaak een combinatie met een toiletstoel die met opvang emmer wordt gebruikt of in het geheel over de toilet is te schuiven. Gebruikt u zelfstandig een verrijdbare douchestoel dan is dit vaak een douche rolstoel . Deze kunt u door de 24 inch wielen zelf bewegen en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in vochtige ruimtes .

Douchekruk

Net als de douchestoel is een douchekruk ook een alom bekend hulpmiddel voor in de badkamer. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten . Kijk bij de aanschaf van een douchekruk goed naar de minimale en maximale hoogte verstelling, het maximale gebruikersgewicht, de zitbreedte en de breedte van de poten. Een douchekruk wordt namelijk vaak aangeschaft als een douchestoel te groot is . Dan is het wel belangrijk dat deze past in uw doucheruimte. Ook zijn er douchekrukken met opstaande handvatten zodat makkelijk op kunt staan en gaan zitten door u op te drukken aan de handvatten. Opdrukken kost nu eenmaal minder kracht dan optrekken aan bijvoorbeeld een wandbeugel. Een douchekruk is makkelijk en licht te verplaatsen zodat u deze onder de douche kunt gebruiken maar ook bijvoorbeeld met het aankleden of tanden poetsen. De onderzijde van onze douchekrukken hebben antislip doppen zodat deze stevig en stabiel blijft staan.

Haarwasbak Voor Thuis

Wilt u soms alleen graag uw haren wassen en niet meteen onder de douche of in bad ? Dan zijn er haarwasbakken voor thuis waarbij u makkelijk de haren kunt laten wassen. Zo is er een opblaasbare haarwasbak die zowel in bed als bijvoorbeeld op de keukentafel gebruikt kan worden . Deze opblaasbare haarwasbakken hebben een eigen opvang bak voor het water en hoeven niet in de buurt van de gootsteen gebruikt te worden. Met de afvoerslang kunt u de haarwasbak weer leeg laten lopen in bijvoorbeeld een emmer . Ook zijn er harde haarwasbakken waarbij u een eetkamerstoel of uw rolstoel voor de gootsteen zet en zo u gehele lengte van de haren kunt uitspreiden over de haarwasbak en deze goed kunt wassen. Het water stroomt meteen in de gootsteen.

Wandbeugel Voor In de Badkamer

Een wandbeugel voor in de badkamer geeft steun en stabiliteit bij het staan in de badkamer. Zo kunt u veilig een transfer maken en heeft u hou vast bij bijvoorbeeld een afstapje of een gladde ondergrond. Bij het kiezen van een wandbeugel voor in de badkamer is het goed om te kiezen voor een waterbestendige wandbeugel. Deze zijn leverbaar in kunststof , aluminium , of staal met een speciale waterafstotende coating. Zo weet u zeker dat deze niet gaat roesten en de wandbeugel op de lange duur ook betrouwbaar blijft. Zorg ook voor het bevestigen voor RVS schroeven zodat deze ook veilig en stevig blijven op de lange termijn als deze met vocht en water in aanraking komen. De lengte van de wandbeugel is afhankelijk van de plek in de badkamer waar deze komt te hangen en of u met de beugel mee wilt lopen of dat deze op 1 punt steun moet geven. Wilt u liever niet boren in de badkamer ? Dan kunt u kiezen voor een wandbeugel op zuignap. let er wel op dat u deze 1 x in de twee weken even los maakt en weer vast klikt. Een wandbeugel met zuignap dient vol op de tegel te komen en mag niet over de voeg lopen. Ook dient de tegel volledig glad te zijn en mag deze  geen oneffenheden bevatten.

Kom Langs In Onze Showroom Of Bestel Online

In onze showroom in Neede hebben wij alle soorten washulpmiddelen die wij op onze website hebben ook in onze winkel staan. Zo kunt u deze bekijken en advies vragen aan onze medewerkers. Besteld u online ? Dan leveren wij de producten uit eigen voorraad en worden deze vaak voor 13.00 besteld dezelfde dag nog verzonden.

Klantenservice

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies voordat u een hulpmiddel aanschaft ? Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen de juiste keus te maken.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken