Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour

Douchekrukjes / Douchekruk

Al onze douchekrukjes / douchekruk zijn getest op veiligheid en comfort en hebben een maximaal gebruikersgewicht wat getest en gegarandeerd is. Dit verschilt per douchekruk. Er is erg gelet op het gebruik van de juiste antislip doppen onder de douchekruk zodat de veiligheid gewaarborgd is en de douchezitting niet kan gaan glijden Lees meer

Douchekrukjes kopen?

Een douchekruk zorgt voor meer zelfstandigheid, stabiliteit en veiligheid tijdens het douchen. Wanneer mensen moeite hebben met staand douchen, bijvoorbeeld wegens weinig balans of pijn, is een douchekruk een goede oplossing. Er zijn verschillende soorten douchekrukken verkrijgbaar, zoals opklapbare douchekrukken en douchekrukken van diverse soorten materiaal. In ons assortiment vindt u een ruim aanbod douchekrukjes. Twijfelt u over welke douchekruk geschikt is? Ons team staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

Een douchekruk biedt meer veiligheid tijdens het douchen 

Wanneer staand douchen steeds lastiger wordt, neemt de kans op een onveilige situatie, zoals vallen, toe. Door gebruik te maken van een douchekruk, ook wel douchezitting genoemd, neemt u deze kans weg. De douchekrukken in ons assortiment zijn getest op veiligheid en comfort. Hierbij is bijvoorbeeld gelet op het gebruik van de juiste antislip-doppen onder de douchekruk. Hierdoor glijdt de douchekruk niet tijdens het douchen. Er is ook getest of het maximale gebruikersgewicht kloppend is. Dit verschilt namelijk per douchekrukje. Zo weet u zeker dat u voor een veilige douchekruk kiest!

Voor wie is een douchekruk geschikt?

Een douchekrukje is bij uitstek geschikt voor mensen die moeite hebben om langere tijd te staan tijdens het douchen, voor mensen die problemen hebben met hun evenwicht, en/of voor mensen die angst hebben voor vallen tijdens het douchen.   

Voordelen van een douchekruk/douchezitting

Het grootste voordeel van een douchekruk is dat deze licht en gemakkelijk te verplaatsen is. Bovendien kunt u de douchekruk niet alleen in bad of onder de douche gebruiken, maar kan deze bijvoorbeeld ook voor de wastafel of als hulp bij het aankleden gebruikt worden. Hieronder vindt u alle voordelen van een douchekruk op een rij: 

 • Veiligheid: een douchekruk biedt meer veiligheid tijdens het douchen. 
 • Eenvoudig in gebruik: een douchekruk is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen.
 • Comfort: door de mogelijkheid om te kunnen zitten tijdens het douchen, maakt een douchekruk het douchen comfortabeler.
 • Onafhankelijkheid: met een douchekruk zijn mensen minder afhankelijk van de hulp van anderen. 
 • Opklapbaar: er zijn opklapbare douchekrukken verkrijgbaar. Hierdoor kunt u de douchekruk ook meenemen op reis.

Soorten en merken douchekrukken

Totale Zorgwinkel biedt verschillende soorten en merken douchekrukken en douchezittingen aan. In het complete overzicht met douchekrukjes vindt u alle modellen. Ook douchezitjes en douchekrukken met armleuningen. U kunt ook filteren op de volgende modellen: 

Een greep uit ons assortiment douchekrukjes- en zittingen

Vitility douchekruk

Het merk Vitility heeft meerdere soorten douchekrukken ontwikkeld, bijvoorbeeld douchekrukken met of zonder rugleuning en van een brede zitting tot een compacte douchekruk.

De Vitility Atlantis is een stevige en comfortabele douchekruk. Hij geeft de gebruiker ondersteuning bij het douchen of bijvoorbeeld bij het tanden poetsen voor de wasbak. Andere kenmerken van de Vitility Atlantis douchekruk: 

 • Douchekruk met brede zitting.
 • Zeer sterk met een draagvermogen van 150 kg.
 • In hoogte verstelbaar van 39 t/m 54 cm. 
 • Antislip-doppen aan de onderzijde.
 • Lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. 
 • Gemakkelijk schoon te maken. 

Bekijk alle kenmerken en specificaties van de Vitility douchekruk op de productpagina

Etac douchekruk

De douchekrukken van het merk Etac staan garant voor kwaliteit en een hoog comfort. De douchezittingen zijn ontwikkeld met het oog op de gebruiker. 

De Etac Swift douchekruk is van kwaliteit. Hij is voorzien van antislip-doppen die zich gemakkelijk aan oneffenheden in de vloer aanpassen. Deze douchekruk staat erom bekend dat hij een lange levensduur heeft. Andere kenmerken van de Etac Swift douchekruk: 

 • Beste douchekruk die op de markt verkrijgbaar is. 
 • Zeer sterk met een draagvermogen van 150 kg. 
 • Aanpasbare antislip-doppen aan de onderzijde.
 • Hygiëne-uitsparing in de zitting.
 • In hoogte verstelbaar.
 • In twee kleuren leverbaar. 

Bekijk alle kenmerken en specificaties van de Swift douchekruk op de productpagina

Meer veiligheid en comfort op de badkamer?

Er zijn, naast het gebruik van een douchekruk, meer manieren om het douchen, baden of toiletteren op de badkamer nog veiliger en comfortabeler te maken. Zo kunt u ook kiezen voor een douchestoel in plaats van een douchekruk. Andere producten die het gemakkelijker maken, zijn: 

Bezoek onze showroom en vind een geschikte douchekruk

De douchekrukken die wij aanbieden in onze webshop, vindt u ook in onze showroom in Neede. Onze adviseurs staan voor u klaar en bekijken samen met u welke douchekruk het beste bij uw situatie past. Bekijk onze showroompagina voor meer informatie over de locatie en de openingstijden.

Douchekruk/douchezitting kopen bij Totale Zorgwinkel

Wilt u een douchekruk aanschaffen? Wij bezorgen gratis in Nederland vanaf € 50,-.  

Wellicht twijfelt u nog over welke douchekruk de juiste is. Onze klantenservice-medewerkers staan voor u klaar. We zijn bereikbaar per telefoon, per e-mail, per chat of per contactformulier. Bekijk onze contactgegevens hier. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Neede!

Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline