Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 nov 2017

Veilig én comfortabel gebruik maken van uw toilet en badkamer

Valpartijen onder ouderen komen helaas vaak voor. Een op de drie thuiswonende senioren valt minstens eens per jaar. De meest voorkomende plek waar men valt is de badkamer. Een gladde vloer en weinig houvast zijn hier debet aan. Er zijn diverse, soms zelfs bijzonder eenvoudige, maatregelen te treffen om een val te voorkomen. Maar ook om het gebruik van het toilet of het nemen van een bad te veraangenamen. Hieronder bespreken wij enkele van deze belangrijke maatregelen die eraan bijdragen dat u veilig en comfortabel zo lang mogelijk zelf kan zorgen voor uw lichamelijke verzorging.

Een eenvoudige maar praktische oplossing: toiletverhogers

Een toiletverhoger is een hulpmiddel dat u helpt bij het makkelijker gaan zitten en opstaan van het toilet. Het zijn eigenlijk hoge toiletbrillen die u eenvoudig aan het toilet kunt bevestigen. Toiletverhogers zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er verhogers die een vaste hoogte hebben van 6, 10 of 14 cm. Er zijn ook in hoogte verstelbare versies. Levert een harde bril problemen voor u op, dan kunt u overwegen voor een zachte zitting te kiezen.

Toiletverhogers met armleuningen zijn bijzonder prettig omdat dit houvast biedt en u geen beugels aan de muur hoeft te bevestigen voor extra ondersteuning.

De meeste verhogers zijn volkomen veilig voor mensen met een gewicht tot 100 kilo. Weegt u zwaarder, dan adviseren wij een extra stevig model aan te schaffen, bijvoorbeeld die van etac

Een toiletstoel is altijd binnen handbereik

Toiletstoelen zijn praktisch als u (tijdelijk) niet in staat bent zelfstandig het toilet te bezoeken. Deze stoelen zijn voorzien van een afneembare deksel, waaronder zich de bril en toiletemmer bevindt. Wanneer de deksel over de zitting is geplaatst, kunt u deze als steun bij bijvoorbeeld het aankleden gebruiken.

Vaste toiletstoelen hebben antislip doppen aan de poten en zijn zeer stabiel. De zitting is zacht en de gehele stoel is eenvoudig schoon te houden. Er zijn ook in hoogte verstelbare exemplaren, maar ook verrijdbare stoelen. Stelt u uw privacy op prijs, dan kunt u in deze stoel naar de badkamer worden verplaatst.

Houdt u van optimaal gemak, dan zijn er ook toiletstoelen die u als douchestoel kunt gebruiken. Deze stoelen kunnen weliswaar met toiletemmer worden gebruikt, maar u kunt ze ook zonder emmer boven uw bestaande toilet plaatsen. Daarnaast zijn ze geschikt om onder de douche te zetten, zodat u veilig uitgebreid kunt douchen. Deze stoelen zijn bovendien uitgevoerd met zwenkbare armleuningen voor zijdelings in- en uitstappen en een voetensteun.

Voorkom vallen door antislip maatregelen

Ouderen realiseren zich vaak niet dat zij een verhoogd risico lopen op vallen. Struikelen of uitglijden in de badkamer komt bij ouderen het vaakst voor. Voorkomen is beter dan genezen! Er zijn goedkope maar effectieve hulpmiddelen die u kunnen behoeden voor een lelijke val.

Antislip middelen zorgen ervoor dat u de grip op een badkamervloer niet verliest. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder de antislip badmat en douchemat het bekendst zijn. Deze matten zijn aan de onderkant voorzien van zuignappen waardoor ze niet kunnen verschuiven. Ook zijn er antislip plakmatten die u op de gladste plekken kunt vastplakken. Dit kan ook op de vloer in de douchecabine of in een ligbad zijn, want deze matten zijn bestand tegen water.

Daarnaast zijn er bad en douche stickers met een antislip laag. Deze stickers zijn verkrijgbaar in rondjes en in strips en zitten op een rol van drie meter.

Assortiment anti slip producten KLIK HIER 

Veilig in bad met een badlift

Het nemen van een bad is een ontspannen bezigheid. Voor senioren is een bad nemen echter niet zo eenvoudig; de kans op vallen of uitglijden schrikt menigeen af. Met een badlift vermijdt u deze risico’s.

Een badlift is een stoel die u langzaam in het water laat zakken en u er ook weer uittilt dankzij een eenvoudige handbediening. De stoel wordt elektrisch of met een accu aangedreven. De lift kunt u eenvoudig en in elke gangbare maat bad plaatsen. Een badlift is of opklapbaar of in delen te demonteren. Het totale gewicht van de lift bedraagt rond de 15 kilo, zodat u hem ook mee kunt nemen als u op vakantie gaat.

Er is ook een opblaasbare badlift die slechts 2 kilo weegt. Deze lift laat u in het water zakken door lucht te laten ontsnappen en tilt u weer omhoog door de lucht toe te voegen. De lift werkt door middel van een accu en de bediening is uiterst simpel. De badlift bevat geen metalen onderdelen, zodat uw bad niet kan beschadigen.

Bij de Totale Zorgwinkel weten wij alles over valpreventie. Wilt u meer weten over veiligheidsmaatregelen in uw badkamer, bezoek dan onze showroom in Neede  of neem telefonisch of via de email contact met ons op.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken