Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

Opvouwbare Wandelstokken

Hier vind u alle wandelstokken die makkelijk opvouwbaar zijn en makkelijk mee te nemen, ontdek de verschillen in handvat, hoogte en stevigheid. Lees meer

11 resultaten

Opvouwbare Wandelstokken

Opvouwbare wandelstokken zijn er in veel soorten en maten en verschillende stevigheden. Het grootste verschil zit hem vaak in het soort handvat en de hoogte en gebruikersgewicht waar de stok tegen bestemd is. Hier vind u veel verschillende soorten wandelstokken die zich bewezen hebben in stevigheid en veiligheid.

Overzicht Wandelstokken

Verschillende Handvatten Van Opvouwbare Wandelstokken

De opvouwbare wandelstokken zijn verkrijgbaar met verschillende soorten handvatten, hieronder een opsomming van de meest voorkomende en praktische handvatten.

Klassiek houten handvat

Het klassieke houten handvat is het meest voorkomende handvat wat gebruikt wordt op opvouwbare wandelstokken, het geeft een nette uitstraling en wanneer u verder geen klachten in handen, schouders of rug heeft is het klassieke handvat zeer prettig in gebruik.

Gel handvat

Het gel handvat zegt het al heeft een gelverdikking in het handvat wat er voor zorgt dat trillingen tijdens het neerzetten van de stok met lopen geabsorbeerd worden , hierdoor komen trillingen minder door en loopt dit comfortabeler en heeft u minder last van pijn klachten. Een gel handvat heeft ook een betere grip in de hand en glijd minder dan een houten handvat

Anatomisch / ergonomisch handvat

Een anatomisch of ergonomisch handvat is voorgevormd naar uw hand , de hand valt hier dus helemaal in waardoor de drukverdeling of de hele hand plaatst vind en niet op 1 plek van het handvat. Hierdoor verminderen of heeft u geen pijnklachten van het steunen op de opvouwbare wandelstok. Ook zit hier een extra lichte structuur in het handvat waardoor deze niet kan glijden bij natte of klamme handen. Het anatomische voorgevormde handvat is een grote handvat voorgevormd over de hele hand en het ergonomische voorgevormde handvat is voor een kleiner deel van de hand. Bent u opzoek naar wandelstok accessoires of onderdelen ? Deze kunt u vinden op onze pagina speciaal gevuld met onderdelen en accessoires voor wandelstokken.

Gebruikt u de wandelstok ook om goed te kunnen opstaan uit uw  seniorenbed of sta-op stoel ? Zorg dan ook altijd voor een opvouwbare wandelstok met een degelijk handvat voor optimale grip.

Meenemen Van De Opvouwbare Wandelstok

Een opvouwbare wandelstok is natuurlijk makkelijk en compact mee te nemen maar soms is dit lastig op een scootmobiel of van raam fiets. Hiervoor worden dan speciale wandelstokhouders gemonteerd zodat u de wandelstok in het geheel kunt vervoeren. Ook voor de elektrische rolstoelen zijn hier speciale stokhouders voor.

Maximale hoogte van een opvouwbare wandelstok

Een wandelstok is altijd in hoogte instelbaar zodat deze goed kan worden afgesteld aan de hand van uw lichaam. Dit is per wandelstok verschillend en deze zijn gemaakt voor kleine en grote mensen. Kijk daar om altijd even goed naar de verstel mogelijkheden op welke hoogte deze in te stellen is. Als u rechtop staat met u armen hangend langs uw lichaam dient het handvat van de opvouwbare wandelstok op polshoogte te komen.

Opvouwbare Wandelstokken

Terug naar Wandelstokken
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!