Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

Tilkussen

Een tilkussen is een uniek opblaasbaar kussen dat een hulpverlener of verzorgende helpt een gevallen persoon op te staan zonder zich zelf te belasten. Een tilkussen kan zowel binnen als buien worden toegepast en leent zich heel goed voor het gebruik in kleine ruimtes waar andere tilhulpen niet goed bij kunnen komen. Lees meer

2 resultaten

Wat is een Tilkussen ?

Een tilkussen is een uniek opblaasbaar kussen dat een hulpverlener of verzorgende helpt een gevallen persoon op te staan zonder zich zelf te belasten. Een tilkussen kan zowel binnen als buien worden toegepast en leent zich heel goed voor het gebruik in kleine ruimtes waar andere tilhulpen niet goed bij kunnen komen. Denk aan de slaapkamer , badkamer of bijvoorbeeld toilet. Het tilkussen kan een hoog draaggewicht omhoog tillen en werkt op een accu en is dus overal toepasbaar.

Ergonomisch Tilkussen

Met een tilkussen kan de verzorgende of hulpverlener ergonomisch werken zonder dat deze zich hoeft te belasten of veel hoeft in te spannen. Het tilkussen doet namelijk het zware werk voor u. Ook voor de persoon die gevallen is worden de gewrichten en spieren veel minder belast en kan er geen extra letsel ontstaan doordat u rustig omhoog in een zithouding wordt getild . De verzorgende begeleid de patiënt met lichte ondersteuning wanneer deze omhoog wordt getild en voorkomt zo zelf last van de gewrichten of bijvoorbeeld de rug te krijgen.

Opblaasbaar

Een tilkussen is opblaasbaar wat hem niet in gebruik zeer compact maakt. Zo kan deze overal worden opgeborgen en makkelijk worden meegenomen. Zelfs in kleine ruimtes is deze makkelijk onder de patiënt te plaatsen . Het tilkussen wordt opgeblazen door een draagbare compressor op accu die zeer krachtig en makkelijk in gebruik is .

Voordelen van een Tilkussen

  • Zorgt voor een veilige tilmethode
  • Ontlast de verzorgende of hulpverlener
  • Eenvoudig in gebruik
  • Tilt in de kleinste ruimtes
  • Werkt op een accu en is dus draagbaar
  • Voorkomt letsel bij de patiënt
  • Tilt tot een gewicht van 420 kg
  • Zeer eenvoudig door iedereen te bedienen

Wat is het beste tilkussen ?

Het ELK tilkussen en het Camel tilkussen met rugleuning zijn de beste tilkussens verkrijgbaar op de markt. Deze tilkussens staan bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur zodat een tehuis of instelling hier zeer lang gebruik van kan maken en zorgen dat hun medewerkers altijd ergonomisch kunnen werken.

Zitkussen & Rugkussens Totale Zorgwinkel

 

Terug naar Zitkussens en rugkussens
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!