Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

Anti Decubitus Zitkussens

Als je als decubitus patiënt opzoek bent naar een goed zitkussen is het belangrijk om te kijken naar een AD zitkussen dat ontlast en zorgt voor een juiste drukverdeling van het zitvlak. Lees meer

5 resultaten

Anti Decubitus Zitkussen

Als je als decubitus patiënt opzoek bent naar een goed zitkussen is het belangrijk om te kijken naar een AD zitkussen dat ontlast en zorgt voor een juiste drukverdeling van het zitvlak. De beste zitkussen hiervoor zijn de Herdegen 2D Gel Air en het Roho Mosaic AD zitkussen. De laatst genoemde zorgt namelijk ook voor een optimale luchtcirculatie onder het zitvlak en houd de huid koel en stimuleert de bloedcirculatie . Hierdoor kan het zitvlak niet gaan broeien. Decubitus is de medische term voor doorligplekken of doorzitplekken. Dit gebeurt wanneer u lang in de zelfde houding ligt of zit waardoor er te veel druk op 1 plek komt en er doorligplekken ontstaan. Een anti-decubitus kussen helpt dit voorkomen en zorgt dat de plekken niet erger worden en tijd krijgen om te genezen. Wij hebben verschillende soorten decubitus kussens in ons assortiment voor verschillende graden in decubitus van beginnende plekken tot ver gevorderde decubitus.

Al onze AD kussens hebben elk een eigen unieke eigenschappen en voor en nadelen . Over het algemeen geld dat er 3 soorten AD kussen zijn :

  • Gel AD zitkussen
  • Lucht AD zitkussen
  • Traagschuim AD Zitkussens

Afmetingen Anti Decubitus Zitkussen

Onze anti decubitus zitkussens zijn er in verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar. De dikte heeft vaak te maken met de opbouw van het kussen of de perfecte ondersteuning en drukverdeling te geven. Wel is het goed om te kijken dat u niet te hoog komt te zitten al zakt een zitkussen altijd 1 a 3 cm in wanneer u hierop plaats neemt. De afmeting in de breedte is goed om te kijken waar het kussen in geplaatst moet worden . Probeer deze zo passend mogelijk te bestellen. Wilt u het kussen wisselen van bijvoorbeeld de stoel en rolstoel kiest u dan de kleinste afmeting van de twee zodat deze zowel in de stoel als de rolstoel past.

Wat is een AD (anti decubitus ) kussen

Een AD (anti decubitus ) kussen ius een zitkussen die beschermt tegen doorzit plekken. Een doorzit plek is een plek waarvan het weefsel is beschadigd door langdurig zitten in dezelfde houding waardoor er wrijvingen en te veel druk op die plek komen waardoor er wondjes ontstaan. Dit komt dat door de langdurige druk de bloedvaten in de huid worden dichtgedrukt en er op die plek zuurstof tekort ontstaat.

Anti decubitus kussen kopen bij de Totale Zorgwinkel

Door onze jarenlange ervaring in zitkussen en andere hulpmiddelen weet u zeker dat wij zitkussen van de hoogste kwaliteit in ons assortiment hebben die ook daadwerkelijk wat voor u kunnen betekenen en u helpen. Onze zitkussen zijn van professionele kwaliteit die zowel door zorg professionals als bij consumenten worden ingezet. Buiten de Ad functie van deze zitkussen helpen deze u in een juiste houding te zitten zodat u ook uw stuitje, bekken en rugwervel in de juiste houding komen te zitten.

Advies Voor Aanschaf Van Een Anti Decubitus zitkussen

Wilt u graag advies voordat u een AD kussen gaat aanschaffen via onze website ? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl.

Wilt u liever tijdens openingstijden van Dinsdag t/m Zaterdag bij ons langskomen in onze showroom ? Dan zullen onze medewerkers u daar helpen en u advies geven over welk AD zitkussen goed bij u past.

De Beste Zitkussens Vind U Bij De Totale Zorgwinkel

Terug naar Zitkussens en rugkussens
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline