Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf ā‚¬ 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
27 dec 2022

Wat kost een rollator ?

Een rollator geeft u steun en stabiliteit tijdens het lopen. Hierdoor krijgt u weer vrijheid en kunt u er weer lekker op uit . De meeste rollators zijn geschikt voor binnen en buiten, al zijn er ook speciale rollators alleen voor binnen. Ook is een rollator handig om mee te nemen in bijvoorbeeld de auto. Zo kunt u ook weer dagjes uit of bijvoorbeeld boodschappen doen in de supermarkt of langs bij familie of vrienden. U zult merken dat wanneer u loopt met een rollator u minder vermoeid bent en verder kunt lopen. Ook krijgt u voldoende steun die zorgt voor veiligheid zodat u niet kunt vallen.

Bijna elke rollator heeft ook een zitje zodat u altijd even kunt uitrusten wanneer u dit wil. Een rolllator is voor veel mensen een onmisbaar hulpmiddel dat u steun en vrijheid geeft. Maar wat kost nu een rollator ? In dit artikel gaan we hier verder op in wat de kosten en verschillen van een rollator zijn. Wilt u alvast de meest gangbare rollators bekijken ? Bekijk hier al onze rollatorsĀ 

Wat kost een rollator ?

De prijzen van een rollator zijn zeer verschillend, dit is ook afhankelijk van het ontwerp, de gebruikte materialen, de banden, het kruisframe en dan handvatten. Ook zit er een groot verschil in stevigheid en degelijkheid. Over het algemeen is een luxer duurder model steviger en geeft meer comfort. Ook laten deze rollators minder trillingen door en blijven deze langer goed qua stevigheid en stabiliteit. Het is niet dat een voordeliger instap model slecht is of dat deze gevaarlijk is maar vaak laten deze wat meer trillingen door tijdens het lopen en gaan deze een stuk minder lang mee. Ook zit er vaak minder luxe aan zoals dempings banden of speciale handvatten.

Een lichtgewicht instapmodel rollator van een goede kwaliteit is er dan ook al vanaf 199,- verkrijgbaar. Gaat u naar een luxer lichtgewicht van bijvoorbeeld Topro dan gaan deze zo vanaf 459,- en heeft u alle luxe en comfort die u van een rollator kunt wensen. Deze zijn ook nog met extra grote banden verkrijgbaar zodat u eenvoudig over kleine obstakels zoals drempels en hobbels heen rijd. Dit soort rollator zijn ook altijd uitgevoerd met speciale anti-lek banden die de trillingen van de ondergrond absorberen. Wilt u graag de alle lichtste rollators die er op de markt verkrijgbaar zijn dan zijn er nog speciale carbon rollators verkrijgbaar. Deze zijn ultra licht met een gewicht van nog maar 4,8 kg en standaard erg luxe uitgevoerd. Dit soort rollators zijn verkrijgbaar vanaf 599,-. Ook hier zijn diverse soorten in verkrijgbaar. Wilt u graag de “ouderwetste ” stalen rollator dan is deze al verkrijgbaar vanaf 169,-.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijsverschil per rollator

Zoals al aangegeven zitten er aardige prijsverschillen in de soorten rollators ? Maar waar zit dit nu exact in ? Het grootste prijsverschil zit in het gebruik van de materialen . Hoogwaardige materialen kosten nu eenmaal meer maar zorgen ook voor meer stevigheid. Carbon is een heel sterk en licht materiaal maar is ook meteen een stuk duurde dan aluminium en staal. Ook het gebruik van de speciale dempings banden , en speciale comfort handvatten zorgt voor veel verschil in prijs. Het kruisframe van een rollator zorgt dat deze opvouwbaar is maar zorgt ook voor veel stabiliteit en stevigheid . Een goed kruisframe zie je in eerste instantie niet op de rollator maar merk je wel degelijk tijdens het lopen. De beter kruisframes laten weinig trillingen door en zorgen voor optimale stabiliteit. Het is verstandig dat u voordat u een rollator gaat aanschaffen dit voor u zelf even op een rijtje zet wat u wensen zijn. Mocht u vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice of langs komen in onze showroom. Deze informatie vind u onderaan deze pagina.

Verschillende rollators

Buiten de standaard rollators zijn er ook speciale rollators voor bijvoorbeeld mensen die maar 1 hand kunnen gebruiken of mensen die niet kunnen steunen op de polsen en handen. Hiervoor zijn er speciale rollators met onderarmschalen. Ook kunt u denken aan een rollator en rolstoel in 1 of een elektrische rollator . De meeste voorkomende verschillen van een rollator zijn de binnen en buiten rollators . Een rolaltor voor buiten kan ook prima binnen maar is wat breder gebouwd en binnen niet altijd handig . Ook heeft een buiten rollator vaak de banden vies zodat u de viezigheid mee naar binnen neemt. Veel mensen kiezen er dan voor om er een binnen rollator bij naast te nemen. Een binnen rollator is veel lichter en wendbaarder en kan kort draaien. Ook is deze standaard voorzien van een dienblad zodat u binnen uw eten en drinken kunt vervoeren. Ook een binnen rollator is opvouwbaar zodat u deze eventueel kunt meenemen op bezoek bij familie of op een feestje.

Opvouwbaar

Bijna elke rolaltor is tegenwoordig opvouwbaar. Het verschil zit hem wel in het tilgewicht . Er zijn rollators met een gewicht van rond de 16 kg maar ook de erg lichte met een gewicht van 4,8 kg. Gemiddeld weegt een lichtgewicht rollator tussen de 6,5 en 8,5 kg. Buiten het tillen in de auto en vervoeren komt u het gewicht ook altijd tegen tijdens het lopen, u duwt de rollator immers wel voort en stuurt deze de bochten in. Houd er ook rekening mee dat u de rollator vaak iets moet optillen bij hoge drempels of stoepranden. Het gewicht van een rollator is dus wel goed om rekening mee te houden wat u zelf goed kunt hanteren.

Gebruikersgewicht

Elke rollator heeft een maximaal gebruikersgewicht. Dit is uw eigen gewicht plus de spullen die u mee neemt op de rollator. Kijk daarom goed wat een rollator aan maximale belasting heeft. Dit varieert vaak tussen de 100 en 150 kg. De maximale belasting zegt ook wat over de stevigheid van de rollator. Voor de wat zwaardere mensen zijn er ook nog speciale rollators die extra breed zijn en vaak een maximale belasting van 250 kg kunnen hebben.

Hoogte van de handgrepen

Van elke rollator zijn de handgrepen verstelbaar in hoogte zodat deze aangepast kunnen worden voor de ideale hoogte van de gebruiker. Wel zijn er verschillende soorten maten van een gebruiker , deze verschillen in zithoogte en de minimale en maximale hoogte van de verstalbaarheid van de handvatten. Voor mensen boven de 1,95 zijn er ook rollators die de handvatten extra hoog kunnen stellen zodat deze ook prettig en goed kunnen lopen.

Showroom met rollators

In onze showroom hebben wij al onze rollators uitgestald staan om te proberen zowel binnen als buiten. Onze medewerkers zullen u adviseren en de verschillen per rollator goed uitleggen. Ook stellen wij de rollator op de juiste hoogte voor u af. De hoogte dient immers goed te staan . Staat deze te laag dan loopt u krom, maar staat deze te hoog ? Dan loop u met opgetrokken schouders en kunt u niet goed steunen .Laat u daarom goed adviseren in onze showroom.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl

Rollator Online Kopen

Wilt u liever uw rollator online kopen ? Dan is dit ook zeker mogelijk en wordt deze gratis bij u aan huis bezorgd .Voor advies voor uw aankoop kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice , onze adviseurs zullen u dan adviseren en uw vragen beantwoorden. Ook helpen wij u na die tijd met het correct afstellen van de rollator zodat u op de juiste hoogte loopt met de rollator .

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken